Hlavní obsah

Gang výrobců pervitinu z Karvinska ničil stopy řízenými výbuchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Pět mužů a jednu ženu ve věku 35 až 40 obvinili kriminalisté z Karvinska z výroby a prodeje pervitinu. Drogu měla šestice vyrábět a distribuovat mezi narkomany minimálně od začátku roku 2018. Všichni obvinění skončili ve vazbě.

Zátah na výrobce drog na KarvinskuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muži i žena vědomě a úmyslně, převážně za finanční úplatu vyráběli a distribuovali osobám psychotropní látku metamfetamin. Jejich cílem bylo úspěšně maximalizovat nelegální aktivity. Fakticky se stali členy organizované skupiny, která byla koordinovaná,“ sdělila v úterý policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Horečnatý úklid „malíře“ po explozi v bytě odhalil v Brně drogovou varnu

Krimi

Dodala, že každý člen skupiny měl svou úlohu při výrobě a šíření pervitinu.

„Každý z nich se podílel na samotné výrobě drogy, při její distribuci či likvidaci věcí a odpadu z varny řízenými výbuchy. Exploze byly iniciované látkou, která podle expertů mohla mít charakter výbušniny,“ upozornila.

Strážník v Doksech chytil v letu dron s pervitinem

Krimi

Policisté zatkli všech šest lidí v minulých dnech, a to společně se zásahovou jednotkou.

„U skupiny dealerů proběhly domovní prohlídky bytových i nebytových prostor. Při nich byly nalezeny předměty, chemikálie, laboratorní sklo a jiné nástroje, jež jsou užívány k výrobě metamfetaminu. V jednom z objektů byla nalezena tzv. varna. U jednoho ze zadržených byly zajištěny také různé druhy zbraní, které byly odeslány k expertizám,“ informovala Viačková.

Chatka skrývala varnu na pervitin. Policie dorazila s beranidlem, psem i vrtulníkem

Krimi

Hlavou organizované skupiny byl podle ní nejstarší muž, který bude mimo jiné čelit také obvinění z neposkytnutí pomocí řidičem dopravního prostředku.

Foto: Policie ČR

Zátah na výrobce drog na Karvinsku

„Před časem došlo na ulici Adama Mickiewicze v Bohumíně k dopravní nehodě mezi služebním vozidlem strážníků a podezřelým. Před samotnou kolizí chtěli strážníci řidiče zastavit k silniční kontrole. Ten ale na světelná ani zvuková znamení nezareagoval. Po nárazu řidič ze svého automobilu nevystoupil, nepřesvědčil se, zda nejsou strážníci zraněni, a z místa nehody hned ujel,“ popsala policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám