Hlavní obsah

Chatka skrývala varnu na pervitin. Policie dorazila s beranidlem, psem i vrtulníkem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výrobnu pervitinu likvidovali od minulého týdne pražští kriminalisté, kteří ji našli v chatce v zahrádkářské kolonii v Lipencích. Kromě zařízení bylo uvnitř přes 300 gramů drogy. Policie v případu obvinila tři lidi, do chatky se zásahovka vlámala beranidlem. Akci hlídal ze vzduchu vrtulník, policie zveřejnila ze zásahu videozáznam.

Zásah proti výrobcům drog v LipencíchVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté poslali minulý týden v úterý po několika měsících vyšetřování zásahovou jednotku najisto do zahrádkářské kolonie v Lipencích v okrese Praha-západ. Podle detektivů se tam měla v jedné z chatek vyrábět zakázaná chemikálie se silně povzbuzujícími účinky metamfetamin, který je známý jako pervitin.

Na místě zasahoval také kynolog se služebním psem. Akce proběhla za tmy a další policisté ji sledovali ze vzduchu z vrtulníku s termovizí. O případu informoval ve středu mluvčí policie Jan Rybanský.

Řidič kamionu udržoval bdělost pervitinem, policie ho zastavila po 28 hodinách

Krimi

Policie v případu obvinila jednoho 36letého muže a dvě ženy. „Zatímco pro podezřelého si kriminalisté přišli společně se zásahovou jednotkou do zahrádkářské kolonie a s využitím zásahové výbušky a beranidla ho následně zadrželi, ženy (28 a 33) byly bez použití donucovacích prostředků zadrženy v ten samý den na různých místech metropole,” uvedl mluvčí.

Exploze drogové varny rozmetala panelákový byt v Brně, vyražená okna padala na auta

Krimi

Z vyšetřování vyplývá, že trojice pervitin kromě výroby měla také prodávat jednotlivým uživatelům, jejich revírem byl zejména Smíchov.

Policisté našli v chatce kromě podezřelého muže také přes 300 gramů pervitinu, 220 gramů marihuany, 158 000 korun v hotovosti a také zařízení k výrobě drog, tzv. varnu.

Zpěvák Dan Horyna: Být závislý je náročné, bolí to a člověk je osamělý

Kultura

Případ policie vyšetřuje jako nedovolenou výrobu psychotropních látek, obviněným hrozí až pět let vězení. Muži k tomu policisté přidali obvinění z výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě psychotropních látek.

Házeli drogy přes zeď pardubické věznice, vyzvedával je tamní šéfkuchař

Krimi

„Obviněnému v tomto případě hrozí až desetiletý trest, neboť pro obdobnou trestnou činnost byl v posledních třech letech již souzen. Dvě osoby jsou stíhány vazebně,” dodal Rybanský.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám