Hlavní obsah

Fotbalista Limberský byl obviněn z vydírání

Bývalý fotbalový reprezentant David Limberský byl podle zjištění Práva ve čtvrtek společně s dalšími třemi muži zadržen policií a obviněn z vydírání. Týž den večer byl propuštěn a je vyšetřován na svobodě.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý fotbalista David Limberský

Článek

Všichni čtyři jsou podezřelí, že pod pohrůžkou střelné zbraně vymáhali po muži z Karlovarska čtyři miliony korun, které mu měl Limberský v minulosti poskytnout na nákup výpočetní techniky k těžbě kryptoměn.

Dozorující státní zástupce Jiří Kožina na dotaz Práva pouze potvrdil, že policisté šetří případ vydírání, ale jména obviněných nechtěl komentovat.

„Okolnosti vyšetřovaného případu nejsou takové povahy, aby to odůvodnilo zveřejnění zejména osobních údajů osob, které v případu figurují,“ uvedl žalobce. Dodal, že pokud jde o podrobnosti případu, vydá policie tiskovou zprávu.

Soud odmítl dovolání podnikatele, který podvedl fotbalisty Limberského s Daridou

Krimi

Policejní mluvčí Jakub Kopřiva v pátek uvedl, že čtveřice mužů ve věku 37, 39, 46 a 48 let je obviněna ze zločinu vydírání. „Hrozí jim až osm let vězení,“ doplnil Kopřiva. Potvrdil také, že se jednalo o spor kvůli uhrazení finančních prostředků, které měl 39letý obviněný v minulosti poskytnout poškozenému na nákup výpočetní techniky k těžbě kryptoměn.

Údajně vytáhl pistoli

Jak Právo zjistilo, incident se odehrál před dvěma týdny v jedné z kaváren v Karlových Varech, kam Limberský poškozeného pozval na osobní schůzku. Podle zdroje Práva tam na něho v salonku čekala čtveřice obviněných. Limberský měl po muži požadovat vrácení peněz s tím, že není spokojen s výsledky těžby, ze které měl profitovat.

Jako nejzazší termín měl stanovit konec letošního listopadu. Poté, co muž sportovcův požadavek odmítl a místo peněz nabídl „těžební nástroje“, došlo ke slovní roztržce.

Úředník, který nelegálně převedl Limberského bentley, je stíhán za další prohřešek

Krimi

Podle zdroje Práva měl Limberský na poškozeného křičet, že ho okradl a že chce zpět svoje peníze. Vzápětí další ze čtveřice obviněných požádal přítomné hosty, aby ze salonku odešli. Pak si k poškozenému údajně přisedl, vytáhl pistoli, se kterou ho nejprve udeřil do zátylku a poté mu ji přiložil k hlavě a opakovaně se ho ptal, do kdy peníze vrátí. Muže nechali odejít poté, co jim měl slíbit, že peníze vrátí do konce listopadu.

Limberského se Právu nepodařilo kontaktovat. Jeho obhájce na dotaz Práva pouze uvedl, že je vázán mlčenlivostí a nemůže tak nic komentovat.

U Limberského to není poprvé, co při investování vsadil na špatného koně. Známý je případ, kdy z fotbalisty pod záminkou společného byznysu s luxusními auty vylákal přes pět milionů Čeněk Pazderka. Za to ho soud poslal za podvod na sedm let do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám