Hlavní obsah

Úředník, který nelegálně převedl Limberského bentley, je stíhán za další prohřešek

Šedesátiletý referent dopravního oboru klatovské radnice Anton K. je podle zjištění Práva podezřelý z dalšího pochybného převodu vozidla. Po neoprávněné změně v registru vozidel u automobilu Bentley Continental fotbalisty Davida Limberského na firmu provozující autobazar ho policisté nyní obvinili za to, že umožnil převod luxusního vozidla Audi A7 na novou majitelku v době, kdy ještě patřilo leasingové společnosti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté zahájili trestní stíhání pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby,“ potvrdila v pondělí Právu šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová.

Podle ní obviněný úředník v březnu 2018 zapsal do registru změnu vlastníka vozidla Audi, ačkoliv mu ze strany žadatele o převod vozidla nebyla předložena plná moc s úředně ověřeným podpisem od původního vlastníka.

První obvinění v únoru

Úředníka policisté poprvé obvinili letos v únoru v souvislosti s neoprávněným převodem Limberského bentley. Změnu v registru provedl úředník předloni v květnu bez plné moci s ověřeným podpisem od původního vlastníka i provozovatele vozidla a novému majiteli vystavil duplikát technického průkazu.

Bentley přitom stále patřilo leasingové společnosti a Limberský byl jen jeho provozovatelem.

Za převod Limberského bentleye je stíhán úředník

Krimi

Obviněného úředníka o změny v registru tehdy požádal 46letý cizinec, který měl od fotbalisty vozidlo půjčené. V době, kdy ho používal, s ním údajně havaroval a plnou moc od Limberského k vyřízení pojistné události související s nehodou měl pak zneužít k prodeji vozidla.

„Vůbec mě nenapadlo, že by k prodeji došlo bez mého vědomí či vypořádání se s leasingovou společností,“ řekl Limberský vyšetřovatelům.

Pochybný převod Limberského vozu Bentley umožnil úředník, snížili mu plat

Krimi

Poškozené bentley tehdy koupila společnost obchodující s havarovanými vozidly, která ho následně prodala na Slovensko za cenu okolo 45 tisíc eur. Také v případě neoprávněného převodu audi figuruje jako žadatel o změnu vlastníka stejný cizinec.

Ten měl obviněnému úředníkovi předložit doklad o splacení leasingu, který se ale k předmětnému vozidlu vůbec nevztahoval. Obviněný úředník tvrdí, že za neoprávněné převody vozidel neobdržel od nikoho žádné peníze anebo jiné výhody.

Reklama

Výběr článků

Načítám