Hlavní obsah

Falešnému prodejci poslal muž z Olomoucka téměř milion. Auta se však v Německu nedočkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uničov

Pořádný šok čekal na 47letého muže z Uničova na Olomoucku, když si v sobotu přijel do autobazaru v Německu pro auto, za které po elektronické komunikaci zaplatil přes 900 tisíc korun. Zjistil, že na internetu narazil na falešného prodejce. Novinky o tom v pondělí informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Německá policie - ilustrační snímek

Článek

Podvedený se podle něj v neděli obrátil na policisty v Uničově s tím, že jej podvodník připravil o 915 tisíc korun.

„Uvedl, že jej ve středu 6. prosince na zahraničním portálu zaujala nabídka vozidla Audi A6 za 40 tisíc eur (974 tisíce korun). Přes formulář kontaktoval prodávajícího, který se muži brzy ozval. Spolu se nakonec dohodli na odkoupení vozidla za sníženou cenu 37 500 eur (915 tisíc korun),“ konstatoval mluvčí.

O den později podle něj zájemce uhradil celou kupní cenu a v sobotu si měl vozidlo osobně převzít v zahraničním autobazaru.

„Zde se ale po příjezdu dozvěděl, že o prodeji vozidla nikdo ze zaměstnanců nic neví. Vozidlo sice mají, ale vydat mu jej nemůžou,“ poznamenal Hejtman.

Osoba, která se vydávala za pracovníka autobazaru, byla smyšlená, stejně jako podvržená zálohová faktura s odlišným bankovním účtem.

„Podvedený muž se ještě pokusil e-mailem a telefonicky kontaktovat muže, se kterým obchod dojednával, ale marně. Hned nato se v zahraničí obrátil na tamní policii,“ doplnil policejní mluvčí s tím, že o den později dorazil podvedený i na policejní oddělení v Uničově.

Podvodník připravil důvěřivé klienty o 200 milionů. Dostal osm let

Krimi

Muž z Olomoucka naletěl falešným bankéřům. Volala mu „bezpečnostní pracovnice“

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám