Hlavní obsah

Dvojnásobná vražda v Praze. Žárlivec se po měsících přiznal, že upálil pár v chatce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zprvu tragický požár, který nešťastnou souhrou okolností stál životy dvou lidí, nakonec ale dvojnásobná vražda ze žárlivosti. Takto nečekané rozuzlení přineslo vyšetřování případu z letošního března, kdy policie našla v pražské části Slivenec vyhořelou chatku s mrtvolami muže a ženy. Zjištění na místě o žádném trestném činu nesvědčila, obrat nastal až s výslechy expartnera uhořelé ženy, který se nakonec přiznal, že příbytek s dvojicí uvnitř podpálil.

Dvojnásobná vražda v Praze. Místo činu a rozhovor s kriminalistouVideo: Aktu.cz

 
Článek

O vývoji ve vyšetřování a obvinění 48letého muže ze dvou vražd v úterý informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Na samém začátku policisty přivedly 2. března kolem 4. hodiny ráno do lesa poblíž ulice K Barrandovu na Praze 5 následky požáru chatky, uvnitř které našli dvě ohořelá lidská těla.

„Na první pohled vše vypadalo jako nešťastná náhoda, kdy si lidé v noci topili otevřeným ohněm, začalo hořet a oni se již z přístřešku nestačili dostat pryč. Proběhlo standardní ohledání a ani policejní pes nic zvláštního neobjevil,“ sdělil mluvčí.

Při prověřování okolností případu kriminalisté vyslechli přátele a známé obětí, od kterých se dozvěděli detaily z jejich života.

„A tady došlo k zásadnímu zlomu. Nezdála se jim totiž výpověď bývalého přítele poškozené, z jehož výslechu vyplynuly určité zásadní rozpory, o kterých obvodní kriminalisté vyrozuměli kolegy z oddělení vražd,“ popsal Daněk, kdy nastalo podezření z násilného trestného činu.

Foto: Aktu.cz

Kriminalisté ohledávali okolí tragického požáru, který nepřežili dva lidé (2. března 2022)

Jakmile měli policisté dostatek poznatků a mohli konstatovat, že mají „nabito“, rozhodli se podezřelého muže znovu vyslechnout a se zmíněnými rozpory a dalšími důkazy ho konfrontovat. O co přesně se jednalo, například zda muž mlžil o svém pohybu v době tragédie nebo jiné nejasnosti, policisté nezveřejnili.

„Při tomto výslechu se muž přiznal a uvedl, že příbytek skutečně zapálil. Důvodem byly partnerské neshody s bývalou přítelkyní, která v chatě přespávala s jiným mužem,“ dodal mluvčí.

Další podrobnosti kriminalisté nesdělili, například není zřejmé, zda a případně jak obviněný zajistil, aby se oběti nemohly z hořícího příbytku dostat ven.

Kriminalista, který na případu pracoval, v rozhovoru s Aktu.cz zmínil, že muž nepatřil do bezdomovecké komunity, která v okolí přebývala. „Byl zaměstnán, a co jsme se z jeho okolí dozvěděli, tak to byl nekonfliktní chlap,“ řekl vyšetřovatel.

Foto: Aktu.cz

Požár chatky nepřežili dva lidé, nakonec se ukázalo, že šlo o dvojnásobnou vraždu

Podezřelého muže policie obvinila z vraždy, kdy mu vzhledem k tomu, že byl čin spáchán na dvou lidech, hrozí až výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám