Hlavní obsah

Dvojice na pionýru potupila na Vysočině policejní hlídku. Naše kamera byla u toho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní okolnosti provázely policejní pronásledování na Pelhřimovsku, kde hlídce nechtěla zastavit dvoučlenná posádka motocyklu Jawa Pionýr jedoucí bez povinné přilby. Jeho řidič na přibrzdění policejním autem reagoval rychlou otočkou. Incident zaznamenala palubní kamera projíždějícího řidiče osobního auta, shodou okolností redaktora deníku Právo, a podle jeho zjištění motorka hlídce nakonec zmizela v těžkém terénu.

Dvojice na Pionýru ujela policejní hlídceVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

(Na záznamu z palubní kamery je nastaveno chybně datum a čas - pozn. redakce.)

Zběsilé manévry, skřípění pneumatik, někdy dokonce i hrozba v podobě služební zbraně a na konci ujíždějící řidič vyvlečen z auta a stržen na zem. Tak vypadají nejedny policejní záběry z pronásledování pirátů silnici.

Jenže někdy to dopadne jinak. Jako třeba v neděli vpodvečer na Pelhřimovsku. Policejní hlídce tam totiž dokázala ujet dvojice na motorce Jawa Pionýr.

Jak se Právu podařilo zjistit, policejní hlídky vyrazily do terénu pátrat po motorkáři, který podle oznámení ujel od čerpací stanice bez zaplacení. Strážci zákona ve voze Škoda Scala si ale při pátrání na silnici 1/19 vedoucí z Tábora na Pelhřimov všimli u obce Obrataň na Pelhřimovsku dvojice mladých lidí jedoucích na populárním „fichtlu“ bez přileb.

Honička s endurem na Vyškovsku. Muž policii ujel po poli, dlouho se ale neradoval

Krimi

Policejní vůz se proto zařadil za malý motocykl a zapnul majáky, na což ovšem dvojice nijak nereagovala, proto policisté použili i houkačku a při předjíždění dali posádce stroje jasně najevo, aby zastavila.

Řidič skutečně přibrzdil u kraje, jenže pak bez varování strhl stroj do protisměru, mocně se několikrát odrazil nohama, aby se malý motocykl vůbec rozjel, a ujížděl.

Nezvyklá honička v Praze, muže na útěku ve Vltavě chytali policisté na šlapadle

Krimi

Při nebezpečném manévru mladou dvojici na pionýru přitom málem smetlo auto řízené redaktorem Práva, které jelo za ním.

Policisté se samozřejmě pustili do pronásledování, ale jejich snaha byla marná, dvojici na obstarožním stoji se jim totiž nepodařilo dopadnout.

Foto: Právo

Dvojice na Pionýru ujela policejní hlídce

„Hlídka ujíždějící motocykl pronásledovala, pak ale jeho řidič odbočil do lesa a v těžkém terénu se ujíždějícím podařilo zmizet,“ přiznala vysočinská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám