Hlavní obsah

Nezvyklá honička v Praze, muže na útěku ve Vltavě chytali policisté na šlapadle

Praha

Grotesku s prvky akčního filmu s nadsázkou připomínala policejní honička v Praze s mužem, který se snažil hlídce uplavat ve Vltavě. Policisté za ním vyrazili na šlapadle, před pohodlným rekreačním plavidlem ale měl manévrovací výhodu a nešlo ho chytit. Policii pak pomohl muž s motorovým člunem. Plavec po zadržení skončil v nemocnici s epileptickým záchvatem. Incident zaznamenala kamera policie.

Policisté na šlapadle pronásledovali plavceVideo: Policie ČR

 
Článek

V akčních filmech se stává, že policisté při pronásledování zločinců využijí dopravní prostředek, který je bezprostředně k mání, což musí jeho majitel ve jménu zákona strpět. V groteskách se zase stává, že se jim z různých komických důvodů nedaří pachatele chytit. Pražská hlídka strážců zákona pak propojila prvky obou žánrů v ostrém nasazení.

Incident se stal ve středu kolem poledne u Žofína u Slovanském ostrově, kam policisty přivolali svědci kvůli výtržníkovi, který měl být podle oznámení agresivní na lidi.

Když policisté podezřelého vypátrali a chtěli ho zadržet, skočil před nimi do Vltavy a snažil se uplavat.

Nezmar ze sklepních kójí přeplaval ledovou Ploučnici, na břehu dostal pouta

Krimi

„Muži zákona využili toho, že byl v té chvíli poblíž muž na šlapadle, požádali ho o spolupráci a začali plavce pronásledovat. Každý, kdo se někdy svezl na šlapadle, asi uzná, že to není zrovna nejobratnější stroj a plavec měl proto chvíli výhodu v manévrování, rychle měnil směr plavání a nedařilo se ho lapit,“ informoval v neděli o případu mluvčí policie Jan Daněk.

Pohnout s pronásledováním pomohl následně další muž, který byl poblíž s motorovým člunem, na jehož palubu vzal další policisty.

Foto: Policie ČR

Policisté na šlapadle pronásledovali plavce.

„To už plavec neměl šanci, policisté pro něj skočili do vody, podařilo se jim ho zpacifikovat, vytáhnout na loď a následně na břeh. Cizinec následně skončil v nemocnici, protože dostal epileptický záchvat,“ zmínil mluvčí s tím, že až ho lékaři propustí, policie s ním bude řešit jak jeho jednání před příjezdem hlídky, tak i následující pokus o uplavání.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám