Hlavní obsah

Honička s endurem na Vyškovsku. Muž policii ujel po poli, dlouho se ale neradoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zadržením řidiče terénní motorky skončilo policejní pronásledování na Vyškovsku, které zprvu pro hlídku nevypadalo dobře. Šofér endura totiž strážcům zákona ujel po poli. Policisté ale na něj zkusili počkat v místě, kde ho prvně uviděli. Ukázalo se, že vsadili na dobrou kartu. Honičku zaznamenala policejní kamera.

Pronásledování řidiče terénní motorky na VyškovskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka policie narazila na podezřelého motorkáře v sobotu odpoledne na Vyškovsku, o případu ve středu informoval mluvčí policie Petr Vala bez upřesnění lokality. Policisté chtěli enduro, tedy motorku terénního typu, zkontrolovat, protože nemělo registrační značku.

„Motorkáři se podařilo pohotově zmizet v hůře přístupném terénu, když plně využil výhody svého terénního stroje,” sdělil mluvčí.

Na videozáznamu, který policie k případu zveřejnila, je vidět, jak se motorkář za hlídkou při ujíždění ohlíží a kontroluje situaci, načež vjede přes obrubník na pole a uhání pryč.

Zfetovaný motorkář bez řidičáku ujížděl policistům po bruslařské dráze

Krimi

„Policisté si ale na motorkáře počkali na místě, kde jej poprvé zpozorovali. A po chvilce se na ně nakonec usmálo štěstí. To nic netušící hříšník totiž projel kolem nich, kdy jej tak hlídka raději zablokovala služebním vozem,” zmínil Vala.

Při kontrole se ukázalo, že enduro sice bylo registrované, ale již jedenáct let nebylo na technické kontrole. Navíc nemělo osvětlení ani směrovky.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče terénní motorky na Vyškovsku

Podle mluvčího musí nyní motorkář počítat s pokutou ve správním řízení a rovněž se zákazem řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám