Hlavní obsah

Drž, vezmou nám dům. Kvůli tíživé životní situaci žena podřízla manžela, chtěla spáchat sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K zoufalému kroku kvůli složité životní situaci sáhla žena, která se od pondělí zpovídá u Krajského soudu v Praze z pokusu o vraždu svého manžela. Žena kvůli finančním a existenčním problémům podle obžaloby podřízla svého manžela a pak se pokusila o sebevraždu. Oba svá zranění přežili. Manžel u soudu uvedl, že vůči manželce necítí žádnou zášť. Ženě hrozí až dvacet let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena podle obžaloby letos v lednu ve středočeských Nučicích v podstatě podřízla a pobodala svého manžela, který spal. Muž měl bodnořeznou patnácticentimetrovou ránu na krku.

Muž se po říznutí probudil a vytrhl manželce nůž z ruky, přičemž se ještě pořezal. Pak utekl k sousedce, protože věděl, že je zdravotní sestra, a ta zavolala záchranku.

Žena, která se pak sama pořezala, skončila na psychiatrii. Na samotnou událost si prý nepamatuje. „Strašně mě mrzí, co jsem manželovi udělala. Nikdy bych mu to vědomě neudělala,“ kála se před soudem žena.

Pobodání v Nučicích. Přijeli policisté se samopaly. Dva zranění, pro ženu letěl vrtulník

Krimi

Žena se do komplikované životní situace dostala poté, co se její živnost dostala do finančních problémů. Žena po smrti své matky převzala obchod a hospodu. Do toho se ještě starala o matčina nemocného a invalidního bývalého přítele.

Obžalovaná si vzala u nebankovní společnosti úvěr, který ovšem nedokázala splácet, takže musela nakonec prodat nemovitosti.

Pak přišla pandemie covidu a její živnost jí už nestačila ani na nájem. Majitel domu jim proto letos v lednu řekl, že se mají vystěhovat. V den, kdy mělo dojít k vystěhování, sáhla žena k zoufalému činu.

Podle svědeckých výpovědí měla manžela, se kterým je pětatřicet let, chytit za vlasy se slovy „Drž, zítra nám vezmou dům“ jej podříznout.

Muž u soudu uvedl, že vůči manželce necítí žádnou zášť. O finančních problémech podle svých slov vůbec netušil, nevěděl ani, že dům, který obývali, už není jejich. Soudu také řekl, že by byl rád, kdyby žena dostala maximálně podmíněný trest.

Podle soudních znalců z oboru psychologie a psychiatrie se žena dostala do psychického stavu beznaděje. „Zvolené řešení se jí jevilo jako jediné možné řešení situace,“ řekl psychiatr Jiří Klose.

Žena podle znalců jednala zkratkovitě a v afektu. Její manžel u soudu uvedl, že vypadala v inkriminovaný moment nepříčetně.

Známého brutálně ubodal pro peníze 45 ranami, soud mu snížil trest

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám