Hlavní obsah

Drogový boss Satan z Vimperka skončil

– Vimperk
Novinky, Lucie Kándlová

Rok a půl sledovali jihočeští kriminalisté společně s celníky organizovanou skupinu z Prachaticka, která zásobovala drogami celý Jihočeský kraj. V polovině ledna ale spadla klec. Kriminalisté zadrželi čtyři podezřelé, tři z nich už obvinili. Právo o případu ve čtvrtek informoval mluvčí policie Jiří Matzner.

Zadržení drogového satanaVideo: Policie ČR

 
Článek

„Organizovaná skupina z Prachaticka vyráběla a distribuovala drogy nejen v prachatickém příhraničí, ale v celém Jihočeském kraji. Při razii s názvem Čakan jsme zadrželi čtveřici podezřelých ze závažných trestných činů na úseku výroby a distribuce drog,“ řekl Matzner s tím, že trojlístek z celé drogové mafie kriminalisté již obvinili.

Bossem celé skupiny byl muž (37) z Vimperska, kterému se přezdívalo Satan. Jde o bývalého zápasníka, ze kterého měli odběratelé drog velký strach. Kriminalisté u něj našli samopal i revolver, kterými zřejmě své „obchodní partnery“ zastrašoval.

Drogový dealer vyhrál nad ministerstvem vnitra, které mu zrušilo trvalý pobyt

Krimi

Druhým obviněným je muž (34) z Olomoucka. Ten měl roli hlavního chemika. „Třetí obviněnou je žena (29) z Moravy. Ta fungovala jako přítelkyně „Satana“ a také jako provozní v jeho nočním klubu. Mimo jiné dohlížela na sklad drog,“ dodal Matzner.

Čtvrtá zadržená žena, která zatím obviněna nebyla, měla za úkol zprovoznit obchodní trasy s Ruskem. Její roli ale kriminalisté stále prověřují.

Foto: Policie ČR

Drogové mafii hrozí u soudu až dvanáct let za mřížemi

Na rozpletení celé drogové mafie pracovalo 150 policistů a celníků se cvičenými psy. Provedli sedm domovních prohlídek a čtrnáct prohlídek jiných prostor jako sklepů či kůlen a dřevníků. „Při prohlídkách policisté zajistili anabolika, marihuanu, metamfetamin i desítky tablet extáze,“ řekl mluvčí policie.

Mladíci dali známému smrtící koktejl drog. Hrozí jim 18 let vězení

Krimi

Kriminalisté při prohlídkách zajistili také půl milionu korun v hotovosti, dva miliony na bankovních účtech, luxusní auta i motocykl značky Harley Davidson.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám