Hlavní obsah

Dívku napadenou opilým policistou museli operovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu z dívek, která se v únoru dostala do konfliktu s opilým policistou v baru na pražském Smíchově, museli podle informací Novinek ze tří na sobě nezávislých zdrojů následně operovat. Měla po ataku policisty utrpět úraz po pádu ze schodů, a dokonce i zlomeninu nohy. Policista už byl postaven mimo službu.

Foto: SíťX/@desoleole

Opilý policista napadl za pomoci přítelkyně - rovněž policistky, devatenáctiletou dívku.

Článek

„Šlo o slečnu, kterou dotyčný policista skopnul z točitých plechových schodů, které jsou v tom baru, a skončila pak v nemocnici. Měla mít zranění bércového kloubu a s tím spojenou snad i zlomeninu kotníku či holenní kosti,“ řekla v pondělí Novinkám jedna ze svědkyň této události, která si následně informace o hospitalizaci a operaci dívky ověřovala.

Redakci se navíc ozvala další ze svědkyň incidentu, která napsala, že „jedné dívce ten policista zlomil holeň, žádný z policistů se o ni nepostaral, až ráno se dostavila sama do nemocnice a museli ji nohu operovat“.

Pochybný zásah u zpitého policisty, co vláčel dívku v Praze: Řeší se nečinnost přivolané hlídky

Krimi

Informace o úrazu dívky, její hospitalizaci a následné operaci pak Novinkám potvrdil i důvěryhodný zdroj z bezpečnostních složek.

Událost se odehrála v noci na 17. února v baru v Nádražní ulici na pražském Smíchově a pokračovala brutálním útokem přímo před tímto podnikem. Čtyřčlenná skupina lidí včetně namol opilého policisty a jeho partnerky - rovněž policistky, tam přišla z policejního plesu.

Opilý muž oblečený do slavnostní policejní uniformy pak podle svědkyň začal být agresivní a útočil fyzicky hned na několik dívek a žen a také na členy ochranky.

„Chtěla jsem se v baru s někým pobavit, ale on (policista) mi ostře zahradil cestu tělem, tak jsem ho obešla, protože nepatřím ke konfliktním lidem, ale dál na mě nepříjemně startoval. Přimáčkl mě k baru, držel mě tam a omezoval. Choval se nepříjemně a byl ožralý. Odstrčila jsem ho od sebe a řekla mu, ať na mě přestane sahat, on se ale se mnou pošťuchoval, tak jsem odešla z baru pryč, protože mi to bylo nepříjemné,“ přiblížila mladá žena.

U východu z baru se pak podle svých slov dočkala nepříjemného překvapení. „Nejdřív tam s přítelkyní v dolním patře zmlátil nějaké dvě holky, pak cestou nahoru rozdal i pár ran vyhazovačům a potom jsem je potkala u dveří a dostala jsem ránu od jeho přítelkyně, úplně nečekaně,“ uvedla svědkyně s tím, že od policistky utržila facku.

Svědkyně o opilém policistovi: Napadli i s přítelkyní sedm lidí

Krimi

Doplnila, že i s ní napadla dvojice celkem sedm lidí, pět žen a dva členy ochranky baru. Jednou z poškozených byla i devatenáctiletá dívka, jejíž brutální napadení opilým policistou zaznamenali svědkové na mobilní telefon a minulý týden se tato nahrávka dostala na veřejnost. Na téměř minutovém záznamu pořízeném na ulici před barem je kromě zmíněného policisty vidět i jeho partnerka, která mu při akci pomáhala.

Samotné video začíná záběrem, na němž policista drží u země dívku a asistuje mu u toho přítelkyně - policistka, oblečená v civilu. Strážce zákona si znatelně šlape na jazyk, když na dívku křičí: „Jménem zákona, narovnej nohy.“

Namol opilý policista ve slavnostní uniformě vláčel dívku za vlasy na ulici v Praze

Krimi

„Nechte ji být, vždyť jí je teprve devatenáct,“ zazní pak z míst mimo záběr prosba jiné dívky, na což policista hystericky reaguje, že mu to je úplně jedno. Vzápětí policista klečící dívku s hlavou na zemi chytí za vlasy a vší silou ji táhne svým směrem do silnice. Dívka pak zůstane ležet. „Lásko, klekni si na ni,“ pobízí dál muž svou partnerku, která mu pomáhá.

Napadenou dívku musela ošetřit záchranka a s lehkým zraněním ji přepravila do nemocnice.

Policista na ni zaútočil podle svědkyně bez varování a jakékoli předchozí provokace ze strany napadené slečny.

Postaven mimo službu

Drsné napadení, ale i další jednání opilého policisty té noci už prověřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. Podle zjištění Novinek už vyšetřovatelé zahájili trestní řízení. Muže z Oddělení hlídkové služby policie Praha 1 podezřívají z trestného činu výtržnictví. Pokud by se však potvrdilo, že po policistově útoku utrpěla některá z napadených dívek zranění s nutným operačním zákrokem, mohl by mít agresor na svědomí i ublížení na zdraví.

Jeho jednání řeší kromě inspekce také nadřízení dotyčného pražského policisty. Ten si nejprve vzal neschopenku a nechodil do práce. To se už ale nyní změnilo a šéfové vedou proti němu kázeňské řízení.

„Policista ukončil pracovní neschopnost a nadřízený s ním zahájil řízení o zproštění výkonu služby. Po dobu tohoto řízení policista nebude ve službě,“ napsala v pondělí pražská policie na síti X.

Za chování opilého muže zákona, kterému podle serveru Blesk.cz naměřili jeho kolegové na místě 2,6 promile alkoholu v dechu a jeho rovněž agresivní přítelkyni pak 1,6 promile, se následně omluvilo i policejní prezidium. Jednání opilce zkritizoval na síti X i ministr vnitra Vít Rakušan. „Policie si nezaslouží, aby jí podobní lidé kazili jméno,“ napsal minulý týden.

Opilý policista, který vláčel dívku za vlasy, není mimo službu. Šel na neschopenku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám