Hlavní obsah

Svědkyně o opilém policistovi: Napadli i s přítelkyní sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také ona schytala facku a jak sama říká, zcela bezdůvodně a nečekaně. Redakce Novinek nyní získala svědectví jedné z mladých žen, které se v únoru dostaly do fyzického konfliktu s opilým policistou oblečeným ve slavnostní uniformě a také jeho partnerkou, rovněž policistkou. Právě od ní dostala svědkyně úder do obličeje.

Foto: SíťX/@desoleole

Opilý policista napadl za pomoci přítelkyně dívku.

Článek

Redakce jméno poškozené zná, ale vzhledem k citlivosti případu a prověřování ze strany Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zůstane jako jedna z potenciálních poškozených v anonymitě.

Vy jste byla svědkyní toho incidentu?

Nejenom svědkyní, ale i jednou z těch, kterých se incident týkal a které podaly trestní oznámení, protože to hodlám řešit. Za mě to chování bylo už moc.

Co se dělo od samého začátku?

Šlo o akci pro LGBT komunitu a primárně pro holky v jednom klubu. Tato skupinka s policistou tam přišla z policejního plesu. Byli čtyři, ten policista s přítelkyní, pak ještě jedna holka od policie a pak slečna, která policistkou není.

Chtěla jsem se tam s někým pobavit, ale on mi ostře zahradil cestu tělem, tak jsem ho obešla, protože nepatřím ke konfliktním lidem, ale on na mě dál nepříjemně startoval. Přimáčkl mě k baru, držel mě tam a omezoval. Choval se nepříjemně a byl ožralý. Odstrčila jsem ho od sebe a řekla mu, ať na mě přestane sahat, on se ale se mnou pošťuchoval, tak jsem odešla z baru pryč, protože mi to bylo nepříjemné.

Zmiňoval se už v baru, že je policista?

Ano, už potom ukazoval i ochrance placku u východu z baru, když se s vyhazovači dohadoval. Mával tam koženou peněženkou před sebou. Incidentů ještě přímo v baru měl ale víc. Nejdřív tam s přítelkyní v dolním patře zmlátil nějaké dvě holky, pak cestou nahoru rozdal i pár ran vyhazovačům a potom jsem je potkala u dveří a dostala jsem ránu od jeho přítelkyně, úplně nečekaně.

Z toho baru odcházeli ve 2.16, ale ve 2.30 se vrátil zpět a zmlátil před barem tu holku, jak je to zachyceno na videu.

Mlátil ji už vevnitř?

Ne, to byly zase jiné holky. Nás, co jsme od něj a jeho přítelkyně dostali nějakou ránu anebo s námi měli fyzický kontakt, bylo šest či sedm lidí.

Kolik lidí přesně tedy napadli?

Když počítám i sebe, dohromady nás bylo sedm: pět holek a dva členové ochranky.

Od policistovy přítelkyně jste dostala ránu pěstí či facku?

Dostala jsem facku.

A důvod?

Vůbec nevím. Jen jsem vešla do dveří. I ona tam napadala lidi.

Namol opilý policista ve slavnostní uniformě vláčel dívku za vlasy na ulici v Praze

Krimi

Byla jste přímou svědkyní toho incidentu venku, ze kterého vznikla nahrávka? Zavdala napadená slečna důvod k jeho agresi?

Ano, byla jsem u toho. A důvod? Podle mě byl úplně mimo. Už v tu dobu, co jsem dostala ránu, odcházeli pryč, ale on se musel otočit, vrátit se zpět a z nějakého důvodu trefit tuto holku, úplně bezdůvodně.

Jak reagovali vyhazovači, když i s nimi se dostal do konfliktu? Snažili se ho vyhodit?

Ano, snažili se ho vyhodit před bar, každý z nich dostal taky ránu. A pak se stal ten incident se slečnou venku před barem.

Co se dělo po příjezdu policistů ve službě?

Když jsem ten incident chtěla řešit, jako první tam přijela policejní hlídka od něj z oddělení z Krakovské ulice a řekli mi, že to řešit nechtějí. Pak když tam přijelo víc policistů, tak už se to řešit muselo. I když mi bylo řečeno, že se to zamete pod koberec.

Později jsem se snažila zkontaktovat ostatní napadené holky, ale bály se vystoupit a nechtěly to řešit. Potkaly jsme ale velice příjemného a chápavého člověka z GIBS, který byl ochotný, začal se věcí zabývat, oběhal všechny aktéry a snažil se získat informace. Věřím, že díky jeho profesionální práci se to tedy vyšetří a nevyhnije to.

Viděla jste, co poté kolegové s tímto policistou na místě řešili?

To vím už jen zprostředkovaně, že si ho vzali bokem, dali mu fouknout a měl 2,6 promile, což by sedělo, protože vypadal hodně opile.

Že by ho policisté zadrželi, jste viděla?

Ne, to jsem neviděla. Oni se s ním bavili jako s kamarádem a říkali mu: „Co tady děláš?“ Vypadalo to skoro, že si plácnou, že je všechno v pohodě a že se vlastně nic neděje. To byla ta první hlídka. Když tam ale přijely další hlídky, ty už byly ochotné věc řešit, vzaly si mou občanku a vyptávaly se s tím, že se zjevně něco stalo.

Není to prý poprvé, co byl takto agresivní. Mám pár kamarádů u policie a od nich vím, že tento muž už měl v minulosti nějaké konflikty a že všichni u sboru o něm vědí, že když se napije, tak se chová agresivně.

Tajní policisté se zbraní napadli řidiče, který je upozornil na agresivní jízdu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám