Hlavní obsah

Pochybný zásah u zpitého policisty, co vláčel dívku v Praze: Řeší se nečinnost přivolané hlídky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ohledně drsného incidentu z poloviny února v Praze, kdy namol opilý policista ve slavnostní uniformě napadl 19letou dívku, vedení policie kromě incidentu samotného prověřuje rovněž postup přivolaných hlídek. Podle svědectví jedné z poškozených pro Novinky byla první na místo přivolaná parta policistů vůči svému viditelně opilému kolegovi spíše kamarádská. Další hlídky už situaci braly vážně.

Foto: Síť X/@desoleole

Drsný incident s opilým policistou

Článek

Podezření z lhostejnosti a nečinnosti hlídek policistů prověří jejich nadřízení. „Ředitel pražské policie zadal pokyn odboru vnitřní kontroly, aby byl prošetřen postup hlídek na místě události,“ sdělil v pátek Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Pochybnosti kolem zásahu vyvolala svědectví z incidentu. Napadených lidí bylo ten večer více a jedna z poškozených v rozhovoru pro Novinky popsala chování přivolaných hlídek. První byli podle ní na místě příslušníci z oddělení Krakovská, odkud je podle informací Novinek sám policista.

„Řekli mi, že to řešit nechtějí. Pak, když tam přijelo víc policistů, tak už se to řešit muselo,“ uvedla mimo jiné svědkyně.

Incident se stal v Praze 5. Policie to, že by na místě byla jako první hlídka z Krakovské, nepotvrdila.

Obecně se hlídky povolávají k zásahům podle toho, kde je dispečer v daný moment najde skrz GPS, přičemž je běžné, že policisté zejména při přesunech řeší akutní případy v jiných částech města, než mají domovskou stanici.

Podle informací Novinek oznamovatel událost v Nádražní hlásil policii jako rvačku až dvaceti lidí a na místo se pak postupně sjely hlídky hned z několika částí Prahy.

Odvezli ho na záchytku

Mluvčí Daněk k postupu svých kolegů ještě zmínil, že podezřelého na místě zadrželi, tedy omezili na osobní svobodě, načež ho odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Agresivní policista po útoku nadýchal 2,6 promile.

Při napadení policistovi pomáhala jeho partnerka, rovněž strážkyně zákona. Ta měla nadýchat 1,6 promile. Z vyjádření mluvčího nevyplývá, že by i ona putovala na záchytku. Oba vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) s podezřením z výtržnictví.

Případ drsného napadení 19leté dívky vyšel najevo ve čtvrtek, video zachycující incident koluje na sociálních sítích. Událost se stala v noci na 17. února před klubem v ulici Nádražní v Praze 5, policista s policistkou byli podle všeho na tahu z policejního plesu na Žofíně.

Namol opilý policista ve slavnostní uniformě vláčel dívku za vlasy na ulici v Praze

Krimi

Kamera zachytila rovněž značně drsný moment, kdy policista klečící dívku s hlavou na zemi chytil za vlasy a bez varování, aniž by na něj viděla, ji vší silou zatáhl svým směrem do silnice. Dívka pak zůstala ležet.

Svědkyně v rozhovoru pro Novinky popsala, jak byly s dvojicí problémy už předtím uvnitř klubu, načež venku zřejmě došlo na vyřizování účtů ze strany agresora a jeho pomocnice ze sboru.

Policista měl nafackovat řidiči. Byl osvobozen

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám