Hlavní obsah

Dívkám nabízel drogy a sex, dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský soud v Brně ve středu potrestal podmínkou dvaadvacetiletého Josefa Prokopa z Boskovic za poskytování drog a alkoholu čtyřem čtrnáctiletým dívkám. Podle soudu je navíc pohlavně zneužíval. Mladíkovi původně hrozil až dvanáctiletý trest. Soud však přihlédl k polehčujícím okolnostem a zohlednil skutečnost, že dívky i přes svůj nízký věk nebyly zcela nezkušené.

Článek

Mladík dostal trest na tři roky s podmíněným tříletým odkladem. Žalobkyně se k rozsudku nevyjádřila, v případě že se odvolá se případem bude zabývat olomoucký vrchní soud.

Podle obžaloby nabízel Prokop během roku 2004 dívkám marihuanu a alkohol. Když se dívky dostaly díky drogám a alkoholu do povolného stavu, mladík je osahával, líbal a s některými se pokusil vykonat pohlavní styk. Soud ale dospěl k názoru, že dívky již získaly řadu zkušeností před tím, než poznaly Prokopa.

"Dívky nebyly k ničemu nuceny a dokonce ani přesvědčovány. Všeho se účastnily dobrovolně," uvedla soudkyně Hana Zoubková. Upozornila i na nízký věk Prokopa a jeho dosavadní beztrestnost. Podle ní není důvod mladíka exemplárně potrestat. Soud věří, že podmínečný trest bude dostačující k jeho nápravě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám