Hlavní obsah

Dělník si při opravě domu udělal vlastní klíč a chodil tam přespávat

Právo, pko
Brno

Hodně nepříjemné překvapení čekalo v úterý večer na padesátiletého Brňana, který se po několika dnech vrátil do svého rodinného domu v Brně-Řečkovicích. V bytě byl cizí muž, který tvrdil, že si klíč nechal vyrobit, když pracoval na opravě bytu.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Když se majitel pokoušel otevřít dveře bytu, zjistil, že je zamčeno a v zámku je z vnitřní strany zastrčený klíč. Muž si byl jistý, že v domě nemá nikdo co pohledávat, proto zavolal zámečníka a také městskou policii, protože se obával, že jeho dům obývá nezvaný host.

To se ostatně potvrdilo, když zámečník dveře otevřel. Dorazivší hlídka strážníků se totiž hlasitě zeptala, zda se někdo v domě nenachází.

„Z půdy se ozvala souhlasná odpověď a po schodech po důrazné výzvě sešel jednačtyřicetiletý muž, který strážníkům sdělil, že v domě už údajně týden přespává. Hlídce vysvětlil, že do domu se prý dostal s pomocí klíče, který si nechal sám vyrobit, když v předchozích dnech jako zaměstnanec stavební firmy pracoval na opravě nemovitosti,“ prohlásil mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Nezvaného hosta strážníci zadrželi a předali do rukou republikovým policistům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám