Hlavní obsah

Další falešný voják se srdceryvnou legendou, žena z Náchodska mu poslala dva miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Více než dvoumilionový podvod vyšetřují kriminalisté na Náchodsku poté, co se na ně obrátila žena, ze které měl peníze postupně vylákat muž vydávající se na internetu za amerického vojáka v nesnázích. Podobných případů v posledních letech značně přibývá a policie varuje uživatele internetu před pochybnými známostmi ve virtuálním světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu ve středu informovala mluvčí policie Šárka Pižlová. Obětí podvodu je podle policistů žena z Náchodska, která se na internetové seznamce dala dohromady s mužem vystupujícím pod jménem Becker.

„Pod smyšlenou legendou, že je americký voják na utajené misi v Turecku, z poškozené vylákal pod různými záminkami peníze, které přes směnárny posílala na různé bankovní účty v zahraničí. V současné době jí vznikla škoda nejméně dva miliony korun,“ uvedla mluvčí.

Policie vyšetřuje mezinárodní síť lamačů srdcí a pohádkářů. Nigerijec žijící v Brně je ve vazbě

Krimi

Podvod se odehrál podle stejného scénáře jako řada dalších, o kterých policie v posledních letech často informuje - podezřelý v ženě nejdřív vzbudil důvěru hrou na city, zajímal se o její rodinu a intenzivně si s obětí dopisoval.

Žena se zamilovala přes internet. Údajnému lékaři ze Sýrie poslala čtyři miliony

Bezpečnost

Záminkami k zaslání peněz byly rovněž báchorky známé i od jiných virtuálních pohádkářů - nejdřív potřeboval zaplatit americké armádě poplatek, aby se mohl zapojit do vojenského projektu, pak chtěl peníze na letenku, řekl si také o prostředky na právníka.

Domnělému seržantovi ani ministrovi žena z Olomoucka neodolala. Přišla o dva miliony

Krimi

„Případ jsme zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za což hrozí dosud neznámému pachateli až osmiletý pobyt ve vězení,“ dodala Pižlová.

Policie opakovaně varuje před podobnými peněžními transakcemi s lidmi, které člověk zná jen z internetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám