Hlavní obsah

Dal muži pěstí a ještě do něj kopl. Útočník z Karlína se sám přihlásil na policii, je mladistvý

Policii se přihlásil mladistvý útočník z Karlína, který zaútočil na jiného muže, jenž se zastal své známé. Mladík měl podle policie muži způsobit zlomeninu klíční kosti poté, co mu dal pěstí do obličeje a na zemi do něj ještě kopl. Podle kriminalistů bude prověřování případu ale složitější.

Útočník z pražského KarlínaVideo: Policie ČR

 
Článek

K útoku došlo 20. března večer v Sokolovské ulici v pražském Karlíně.

Na zastávce tramvají stála skupina mužů, která u sebe měla reproduktor. Vedle nich stála žena, která zřejmě nechtěně málem o reproduktor uhasila cigaretu. Mužům se omluvila a cigaretu pak uhasila v popelníku opodál, to ale skupince zřejmě nestačilo. Když se od nich žena začala vzdalovat směrem k obchodnímu centru, začali ji vulgárně urážet.

Toho si všiml jiný muž, který ženu po celou dobu doprovázel. Ten se jí zastal, načež mu jeden z útočníků dal pěstí do obličeje.

Opilý mladík ve škodovce prorazil betonová svodidla. Mladý spolujezdec zemřel

Krimi

„Vlivem tohoto útoku upadl poškozený na zem, kde ho pachatel ještě kopnul kolenem do oblasti hlavy,“ popsala útok mluvčí policie Kristýna Soukupová. Napadený utrpěl zlomeninu klíční kosti a pohmoždění kotníku.

Útočníka v červené bundě a s malou taškou se nepodařilo na místě zadržet. Kriminalisté se proto obrátili s žádostí o pomoc při pátrání na veřejnost. Ta ale nakonec nebyla třeba.

„Hledaný muž se na základě zveřejnění případu v médiích přihlásil sám na policejní služebně,“ uvedla Soukupová. Podle ní jde o mladistvého, který je nadále podezřelý z trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o mladistvého, bude celé prověřování případu o to složitější a zdlouhavější. Stejně tak k tomu nemůžeme vzhledem k jeho věku poskytovat další informace,“ řekla Novinkám mluvčí.

Foto: Policie ČR

Útočník z pražského Karlína

Hledaný 16letý mladík se dobýval do rychlého občerstvení za přítelkyní. Skončil na policii

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám