Hlavní obsah

Opilý mladík ve škodovce prorazil betonová svodidla. Mladý spolujezdec zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

O život přišel teprve jednadvacetiletý spolujezdec v osobním vozidle Škoda, jehož stejně starý řidič v pondělí zhruba v jedenáct hodin večer v Jáchymovské ulici v Karlových Varech dostal smyk a proboural svodidla.

Foto: Novinky

Havarované vozidlo

Článek

„Při průjezdu levotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost a s vozidlem dostal smyk. Následně měl narazit do betonových svodidel, která prorazil a poté narazil do svahu,“ popisoval v úterý mluvčí karlovarské krajské policie Jan Bílek.

Na místo tragické nehody podle něj jako první dorazili policisté z obvodního oddělení z karlovarské městské části Rybáře. „Ihned u spolujezdce zahájili srdeční masáž, ve které pokračovali až do příjezdu zdravotnické záchranné služby,“ doplnil Bílek s tím, že mladík zraněním na místě podlehl.

Foto: Novinky

V zatáčce zřejmě dostalo auto smyk.

Nadýchal přes dvě promile

Policisté u řidiče provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,03 promile.

Karlovarští kriminalisté proto ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu usmrcení z nedbalosti a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou nadále v šetření kriminalistů,“ uzavřel Bílek.

Policisté hledají svědky nehody, při níž zemřela těhotná žena

Krimi

Výběr článků

Načítám