Hlavní obsah

Čtyři manageři Union Banky čelí dalším obviněním

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policie v úterý obvinila čtyři vysoké managery zkrachovalé Union Banky kvůli tomu, že před rokem nezákonně vyplatili 35 miliónů italskému Invesmartu. Z porušování povinností při správě majetku stíhá bývalého ředitele Radovana Vávru a tři bývalé členy představenstva Union banky a Union Group.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh,sprint,Nižní Lhoty 4.10.2014.

Článek

Kromě Vávry jde o Radka Žingora, Tomáše Michala a Alenu Pejčochovou, přičemž poslední dva jmenované policie stíhá již od prosince a nyní vůči nim pouze rozšířila obvinění.

"Poskytli Invesmartu peníze jako úhradu nákladů, které mu vznikly v souvislosti se vstupem do Union Group a Union Banky," řekl Alexandr Dadam z ostravské pobočky Vrchního státního zastupitelství.

Dodal, že kromě toho se obvinění pokusili z ostravského peněžního ústavu vylákat dalších 30 miliónů korun, což se jim ale nepodařilo jen díky zásahu České národní banky.

Vyšetřování není u konce

Jenom ekonomické problémy Union Banky, které vyústily v uzavření všech poboček, zabránily podle policie jejím manažerům v dalším nezákonném vyvádění peněz.

Vyšetřování nadále pokračuje a nelze vyloučit i rozšíření obvinění o další osoby. "Prověřovali jsme loni začali celkem třináct skutků. Ve dvou případech už bylo zahájeno trestní stíhání, tři podezření se nepotvrdila a ostatní trestní oznámení se dosud prošetřují," řekl na závěr Dadam.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám