Hlavní obsah

Čtrnáctileté dívky chtěly vstupenky na Spartu, staly se obětí podvodnice

Podvodníci se vstupenkami se neštítí útočit ani na děti, které jsou kvůli nedostatku zkušeností snadno lovenou kořistí. Napálit se takto nechaly před pár dny dvě čtrnáctileté kamarádky z Řevnic. Toužily jít na fotbalový zápas pražské Sparty, která bude v neděli na Letné v posledním zápase sezony hostit plzeňskou Viktorii.

Foto: Vlastimil Vacek, novinky.cz

Fanoušci Sparty Praha během finále MOL Cupu

Článek

„Daly si inzerát na vstupenky na stránkách Bazos.cz. Dětem se ozvala paní, že jim lístky prodá. Komunikovala s nimi slovensky přes Whatsapp. Na výzvu jim poslala občanský průkaz i selfie,“ popsala Novinkám sousedka dívek, která se do transakce zapojila, protože prodávající trvala na převodu přes aplikaci Revolut, kterou ale děti ani jejich rodiče neměli.

Žena na obchod spěchala s tím, že má více zájemců, ale že chce udělat radost dětem, a je proto dokonce ochotna smířit se s nižší cenou.

Seberou tisíce a nic. Podvody se vstupenkami bují i mimo hokej

Domácí

„Otec jedné z dívek paní raději ještě zavolal přes Whatsapp, když normálně přes telefon nebyla dostupná. Mluvila celkem rozumně a působila důvěryhodně. Proto jsem byla požádána, abych jí poslala 2600 Kč. Paní slíbila obratem zaslat lístky na mail, což se nestalo. Ještě chviličku reagovala a pak už na nic. Je vidět, že si zprávy přečetla, ale nereaguje a lístky dětem na mail neposlala,“ dodala sousedka podvedených dívek.

S případem se obrátila na policii i Revolut. „Případem se zabýváme pro podezření z přestupku proti majetku,“ potvrdil v pátek Novinkám mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Revolut sousedku oklamaných dívek informoval, že věc rovněž šetří a ve spolupráci s partnerskou bankou se snaží odeslané peníze získat zpět. Výsledek šetření slibuje sdělit do půlky června.

Mluvčí Sparty Ondřej Kasík reagoval, že ho případ mrzí, ale lidé by měli používat k nákupu vstupenek jen oficiální webové stránky klubu. „Je to jediný spolehlivý distribuční kanál,“ podotkl.

Společnost Revolut varuje, že online podvodů v poslední době přibývá. „Ve druhé polovině loňska pocházelo v Česku 69 procent podvodů z platforem sociálních sítí. Na platformy Meta přitom připadá 65 procent podvodů pocházejících ze sociálních sítí a 51 procent celkových zcizených prostředků,“ uvedla ve středu v tiskové zprávě.

Falešné lístky na hokej za milion. A po zápase s Kanadou bude hůř

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám