Hlavní obsah

Chtěli mého syna zabít, říká Železný

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Senátor Vladimír Železný potvrdil, že syna Davida minulý týden vážně zranil bratr jeho manželky. Útočník měl podle něj v úmyslu svého švagra zabít. Železný navíc naznačil, že napadení bylo naplánované a nevzešlo z náhlého popudu. Pozadím mohl být i rozvod, ke kterému Davidovo manželství spělo.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Říjnový Pilsner Fest odstartuje oslavy uvaření první várky plzeňského ležáku po celé České republice.

Článek

"Jsem přesvědčen, že šlo o velmi chladnokrevně plánovaný cyklus událostí. Jeho cílem bylo buď získat informace, které bylo možné použít proti přece tak bohaté rodině Železných, nebo k získání lepší výchozí pozice při vyjednávání o podmínkách rozvodu," řekl v pátečním rozhovoru pro Právo Vladimír Železný.

O napadení se dozvěděl přímo od Davida, který mu bezprostředně poté volal. "Měl rozdrcené obě ruce, otevřené tříštivé zlomeniny, na levé jich bylo sedm, takže mu vlastně chirurgové ruce, zejména tu levou, stavěli ze střepů znova. Obětoval ruce, kterými si kryl hlavu. Tu měl po prvním úderu i tak rozraženou a má vnitřní zranění sleziny," popsal rozsah zranění, které synovi útočník způsobil zřejmě baseballovou pálkou.

David měl odposlech v autě

Železný se vyjádřil i k možnému motivu. "Útočník společně s manželkou Davida namontoval před několika měsíci do Davidova auta elektronický odposlech. Pak to prasklo," svěřil se svou domněnkou.

Zároveň popřel, že by David svou manželku krátce předtím zbil. "David se v té době díval v přítomnosti velké společnosti na fotbal. Se svou manželkou se vůbec nepotkal," pokračoval Železný.

Operace trvala přes čtyři hodiny

Právě po návratu z baru, v momentě, kdy David vešel na zahradu, ho švagr brutálně napadl. "Přišel jsem tě zabít," řekl mu údajně.

Davidovi se podařilo vběhnout do domu a zavolat otci. Ten pak zalarmoval policii a záchranku. Zdravotníci ho převezli do motolské nemocnice, kde ho lékaři čtyři a půl hodiny operovali. Jeho švagra stíhá policie z těžké újmy na zdraví, za což ho soud může poslat až na osm let do vězení. Vyšetřován je na svobodě.

Policie zatím odmítá sdělit, jak vyšetřování pokračuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Syn Železného zbit baseballovou pálkou

Syn senátora Vladimíra Železného David leží od středy v motolské nemocnici. Vážná zranění mu způsobil třicetiletý muž, který jej zbil v noci baseballovou...

Policie obvinila muže, který zbil Železného

Policie v pátek obvinila třicetiletého muže, který v noci ze středy na čtvrtek zbil na ulici baseballovou pálkou Davida Železného, staršího syna senátora...

Výběr článků

Načítám