Hlavní obsah

Syn Železného zbit baseballovou pálkou

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Syn senátora Vladimíra Železného David leží od středy v motolské nemocnici. Vážná zranění mu způsobil třicetiletý muž, který jej zbil v noci baseballovou pálkou. Podle policie stály za útokem osobní spory.

Článek

Incident se odehrál půl hodiny před půlnocí v ulici Na loužku v Praze 5. "Napadený utrpěl těžkou újmu na zdraví. Útočníka policisté zadrželi na místě činu," sdělila mluvčí pražské policie Iva Knolová.

Odmítla upřesnit jaké spory byly motivem brutálního napadení. "Sanitka zraněného převezla na úrazové oddělení nemocnice v Praze 5 Motole. Víc nelze sdělit," odpověděl mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř.

Informace, že Železný leží na jednotce intenzivní péče se zlomenýma rukama, žebry a těžce poraněnou lebkou, nepotvrdila ani mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. "Rodina zraněného si nepřeje sdělovat médiím jakékoli informace," řekla Jurinová.

Kauza znásilnění

David Železný byl v roce 2000 odsouzen k pěti letům vězení za znásilnění devatenáctileté dívky, kterého se podle rozsudku dopustil v roce 1994 v Unhošti na Kladensku. Nejvyšší soud ale v listopadu 2001 rozsudky kladenského i odvolacího soudu zrušil, neboť podle jeho názoru nižší instance dostatečně neprokázaly Železného vinu.

"Motiv pomsty za dívku je to jedna z vyšetřovacích verzí. Nakolik je pravděpodobná, ukáže vyšetřování," poznamenal kriminalista seznámený s případy zraněného Železného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám