Hlavní obsah

Policie obvinila muže, který zbil Železného

Novinky, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie v pátek obvinila třicetiletého muže, který v noci ze středy na čtvrtek zbil na ulici baseballovou pálkou Davida Železného, staršího syna senátora a bývalého šéfa televize Nova Vladimíra Železného.

Foto: Jan Kaše

Výstava v Plzni - Životní pouť Romy Schneider

Článek

"Útočník je stíhán pro trestný čin těžké újmy na zdraví," uvedla pražská policejní mluvčí Iva Knolová. Na to trestní zákon pamatuje sazbou až do výše osmi let. Roli při posuzování tohoto činu bude nicméně podle mluvčí hrát fakt, jak rozsáhlé budou následky poranění.

David Železný je podle mluvčí motolské nemocnice Evy Jurinové nadále hospitalizován. Jak ona, tak mluvčí policie nechtěly podávat jakékoliv přesnější informace.

Osobní spory nebo msta

Incident se stal v ulici Na loužku v Praze 5, podle dostupných informací si muži vyřizovali osobní spory.

Podle dnešního Blesku na Davida Železného zaútočil jeho švagr, který se už dál nemohl dívat na to, jak Železný týrá jeho sestru. Mluvčí Knolová se k této spekulaci odmítla vyjádřit a odvolávala se na informační embargo.

Syn senátora Železného byl v roce 2000 odsouzen k pěti letům vězení za znásilnění devatenáctileté dívky, kterého se podle rozsudku dopustil v roce 1994 v Unhošti na Kladensku. Požádal o odklad trestu ze zdravotních důvodů a trest si neodpykal. Rozsudek totiž v roce 2001 zrušil Nevyšší soud s tím, že kladenský a středočeský krajský soud dostatečně neprokázaly Železného vinu.

Reklama

Související témata:

Související články

Syn Železného zbit baseballovou pálkou

Syn senátora Vladimíra Železného David leží od středy v motolské nemocnici. Vážná zranění mu způsobil třicetiletý muž, který jej zbil v noci baseballovou...

Výběr článků

Načítám