Hlavní obsah

Černý pátek na silnicích, o život přišlo devět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Mezi nejčernější dni na českých silnicích se zařadil pátek 19. května. O život při dopravních nehodách přišlo celkem devět lidí, tedy nejvyšší počet v letošním roce. Policejní statistiky evidují i 21 těžce zraněných, což je rovněž mimořádné číslo.

Článek

Podle údajů za první čtyři měsíce letošního roku připadá v průměru na den 2,15 úmrtí a necelých devět těžkých poranění při dopravních nehodách. Tato čísla naznačovala, že by se situace na českých silnicích mohla lepšit - šlo o nejnižší údaje od roku 1990.

Jedna z tragických nehod se v pátek například stala na hlavním tahu z Třince na Slovensko. Při srážce osobních automobilů zahynuli dva lidé, další dva byli těžce zraněni. Dva lidské životy si vyžádal i střet rychlíku a osobního auta na chráněném železničním přejezdu mezi obcemi Byšičky a osadou Lysá na Nymbursku.

Velmi vážné následky měl i druhý páteční střet vlaku s automobilem. Na přejezdu zabezpečeném výstražnými kříži mezi Opavou a Hradcem nad Moravicí byli v osobním voze těžce zraněni čtyři lidé.

Umírali i řidiči kamiónů. Smrtí řidiče skončila ranní nehoda polského kamiónu mezi Holýšovem a Staňkovem na Domažlicku. Vozidlo skončilo na boku v příkopu a řidič zůstal zaklíněný pod kabinou. O život přišel i jeden z řidičů při čelní srážce dvou nákladních vozů na frekventované silnici I/9 v Zahrádkách na Českolipsku.

V minulosti se černým písmem do policejních statistik zapsal například loňský 15. říjen, kdy na silnicích během jediného dne zahynulo 12 lidí. Jedenáct osob zemřelo loni v červenci na svátek Cyrila a Metoděje. Nejtragičtějším dnem letošního roku byla až dosud sobota 25. února, kdy při nehodách zahynulo osm lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám