Hlavní obsah

Brigádnice zahynula ve vzpříčeném výtahu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Nehoda v samém závěru letní brigády se v pátek stala osudnou 19leté dívce ze Zlína, která si přivydělávala úklidem na místních kolejích Univerzity Tomáše Bati. Když v poledne výtahem převážela skládací schůdky, ve třetím poschodí se nešťastnou náhodou v kabině vzpříčily a dívku usmrtily.

Foto: Zuzana Kulhánková

Zuzana Kulhánková pokřtí svou první knihu Narozena pod toulavou hvězdou

Článek

"Schůdky se vzepřely tak nešťastně, že dívce přitlačily krk. Poté se probořila zadní stěna kabiny výtahu a ten se zastavil. Přes rychlý zákrok lékařů a oživovací pokusy se dívku už nepodařilo zachránit. Na místě zemřela," konstatoval mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Podle zjištění Práva si dívka prací na kolejích přivydělávala již několikáté prázdniny. Právě v pátek tam byla přibližně po pěti týdnech naposledy. "Je to obrovská tragédie, které je nám nesmírně líto," řekla na místě Právu kancléřka univerzity Andrea Kadlčíková, podle níž neštěstí začal prověřovat kromě policie i univerzitní bezpečnostní pracovník.

"Podle dosavadních zjištění ale není cizí zavinění potvrzeno," dodal Mitáček.

Brigádnici z výtahu vyprostili hasiči

Dívka jela ve výtahu v době neštěstí sama. Pomoc přivolaly další brigádnice, z výtahu jí pak vyprošťovali hasiči. Výtah, ve kterém se nehoda stala, má nechráněnou kabinu, což znamená, že má jen prosklené vnější dveře a žádné vnitřní. Při jízdě se tak kolem pasažéra míhají vstupní dveře výtahu v jednotlivých poschodích a konstrukce výtahu.

"Převážené věci se pak mohou za jízdy zachytit například za spáry konstrukce výtahu, jako se zřejmě stalo i v tomto případě," doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám