Hlavní obsah

Zeman ve vitríně nikoho nakazit nemůže, tvrdí hygiena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poněkud bizarně může sice vypadat jednání s kandidáty na ministry, když je prezident kvůli nákaze koronavirem oddělený vitrínou, podle hygieniků ale plexisklo splňuje svůj účel. Prezident díky tomu nemůže adepty na šéfy resortů nakazit.

Foto: ČTK

Jmenování Petra Fialy premiérem

Článek

„Pan prezident nemůže nikoho nakazit,“ řekla Novinkám mluvčí hygienické stanice ve Středočeském kraji Dana Šalamunová.

Zeman se totiž bude v příštích čtrnácti dnech scházet s kandidáty na ministry v zámku v Lánech. Oddělený ale od nich je kvůli nákaze covidem vitrínou.

Bizarní ústavní akt na zámku v Lánech

Domácí

„Plexisklo je v pořádku. Je důležité, že má strop, čímž je prezident oddělen od ostatních, a je tak plně izolován,“ doplnila pro Novinky Šalamunová.

Zeman má covid od čtvrtka

Prezident takto již jmenoval premiérem Petra Fialu (ODS). Sešel se ale i s kandidátem na ministra pro místní rozvoj Ivanem Bartošem (Piráti), s adeptem na resortu kultury Martinem Baxou (ODS) či s kandidátem na ministra pro evropské záležitosti Mikulášem Bekem (STAN).

Nominanty si zve Zeman na zámek v abecedním pořadí.

Výroba vtipů na Zemanovu vitrínu nebere konce. Tady je další várka

Koktejl

Pozitivní test Zemanovi vyšel ve čtvrtek krátce poté, co opustil po několikatýdenní hospitalizaci Ústřední vojenskou nemocnici, kde se léčil s chronickým onemocněním.

Prezident byl tak opět po pár hodinách převezen zpět do nemocnice, kde dostal monoklonální protilátky, ale v sobotu byl opět propuštěn do Lán. Tam o něj má pečovat společnost Senior Home Group. V izolaci by měl být ale alespoň 14 dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám