Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí projednal další návrh na prodloužení nouzového stavu kvůli koronaviru. Podle premiéra by se měl nouzový stav prodloužit o dalších 30 dní, tedy do 21. února. Ministři by měli jednat i o změnách v systému opatření podle protiepidemického systému PES. Brífink po jednání je naplánovaný na 16. hodinu, Novinky ho budou vysílat živě.

Živě: TK po jednání vlády 18.1.2021Video: ČTK

 
Článek

Babiš v neděli také oznámil, že od úterý se v případě vládního souhlasu otevřou papírnictví, obchody s oblečením a botami pro děti a prodejny se spodním prádlem. Další úpravu opatření proti šíření koronaviru zatím premiér nepředpokládá s ohledem na vysoký počet hospitalizovaných.

Babiš: Od úterý otevřeme papírnictví a prodejny se spodním prádlem a dětským oblečením

Domácí

„My na základě debaty s panem Havlíčkem a Blatným v pondělí rozhodneme o možnosti, že od úterý, předpokládám, že to vláda schválí, rozšíříme segment maloobchodu. To znamená papírnictví, prodejny s dětským oblečením a obuví, prodejny spodního prádla,“ uvedl v neděli premiér.

Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) řekl také v televizi Prima, že o přesunu do čtvrtého stupně PES by vláda jednala případně ve středu, pokud se trend snižujícího se počtu nakažených udrží.

Nouzový stav se prodlouží o další měsíc

Koronavirus

Nouzový stav v Česku pak platí od 5. října, aktuálně do pátku 22. ledna. Sněmovna jej naposledy prodloužila 22. prosince, kdy schválila vládou požadovaných 30 dní. O nové vládní žádosti by poslanci mohli rozhodnout 21. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám