Hlavní obsah

Ve Francii obvinili organizátora večírku, na kterém bylo 2400 lidí

Z obecného ohrožení v pondělí ve Francii obvinili jednoho z organizátorů novoročního večírku, na kterém se nedaleko města Rennes sešlo kolem 2400 lidí. Informovala o tom agentura AFP. Ve Francii nyní platí přísná opatření, která kvůli šíření koronaviru omezují právo na shromažďování.

Foto: Profimedia.cz

Párty ve skladišti ve francouzském Lieuronu

Článek

Jednadvacetiletý muž se podle vyšetřovatelů podílel na organizaci večírku, který začal na silvestra a skončil až v sobotu zásahem policie. Mladík se k podílu na organizaci párty přiznal. Kromě obecného ohrožení čelí obvinění z poškození cizí věci či drogového deliktu. Státní zástupce Philippe Astruc ale řekl, že je jasné, že nebyl sám. Obvinit by tak brzy mohl i další organizátory.

Večírek se konal v nevyužívaném skladišti v Lieuronu nedaleko bretaňského města Rennes. Policie akci v sobotu ukončila a odjíždějící, kteří byli z Francie i z ciziny, pokutovala. Agentura AP uvedla, že pokutu dostalo přes 1600 lidí.

Největší flákači v očkování proti koronaviru? Francie a Nizozemsko

Koronavirus

Prokurátor Astruc řekl, že roušku mělo na sobě na párty méně než pět procent lidí. Účastníci večírku podle něj navíc konzumovali drogy včetně marihuany, heroinu a LSD.

Ve Francii platí kvůli boji s covidem-19 zákaz nočního vycházení i shromažďování většího počtu osob. Od počátku epidemie se nákaza koronavirem prokázala u více než 2,6 milionu lidí. Za posledních 24 hodin přibylo 4022 případů infekce. S covidem-19 zemřelo za poslední den 378 lidí, a celková bilance tak vzrostla na 65 415 zemřelých.

Reklama

Výběr článků

Načítám