Hlavní obsah

Vakcinaci odmítají. V USA hrozí výpadky i na letištích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř jedna třetina zdravotnického personálu v nemocnicích ve Spojených státech stále není plně očkována proti covidu19, odhalil nový výzkum federálního Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC).

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Do 4. ledna přitom musí povinně dokončit vakcinaci všech 17 milionů zdravotnických pracovníků v zařízeních financovaných skrze federální programy Medicare a Medicaid. Panují tak obavy, že nemocnice nebudou mít dostatek personálu.

Ještě dříve čeká obdobný problém i americká letiště. Vakcínu dosud nemá až 40 procent pracovníků bezpečnostních kontrol, ačkoliv tato povinnost pro ně začne platit už od pondělka, informovala agentura Bloomberg s odvoláním na odbory.

Bidenův plán na povinné očkování ve firmách narazil

Amerika

Už od srpna platí vakcinační povinnost v americké armádě, která nyní přitvrdila ve vynucování tohoto požadavku. Neočkovaným vojákům, kteří nedostali povolenou výjimku, nově nebudou prodlužovány kontrakty a nebudou moct být ani povyšováni.

Reklama

Výběr článků

Načítám