Hlavní obsah

Úřady na Ibize najímají mezi cizinci covidové udavače

Právo, nek

Úřady na španělském ostrově Ibiza chtějí bojovat proti pandemii i vysíláním tajných spolupracovníků z řad cizinců na soukromé večírky, jejichž návštěvníci porušují koronavirové restrikce. Hledají proto osoby ve věku 30 až 40 let, které by na bujaré akce svolávané přes sociální sítě tajně pronikaly a upozorňovaly policii.

Vůz španělské policie v Benidormu. Ilustrační foto

Článek

„Samotní policisté proniknou na tyto večírky jen stěží, protože je místní lidé většinou znají. Hledáme proto pomoc zvenčí,“ potvrdil místní činitel Marian Juan listu Diario de Ibiza.

Na ostrově je většina nočních klubů uzavřena s výjimkou těch, které večírky pořádají pod širým nebem. V barech i restauracích smějí pohromadě sedět jen menší skupinky lidí.

Výskyt koronaviru ve Španělsku dále roste, vysoká čísla hlásí i Turecko

Koronavirus

Organizátoři proto svolávají nelegální sešlosti do soukromých rezidencí, kam chodí jak zahraniční turisté, tak místní obyvatelé nebo sezonní pracovníci.

Španělsko se snaží udržet epidemii pod kontrolou a turistickou branži v chodu, protože jde o jedno z klíčových odvětví ekonomiky.

Studentské večírky na Mallorce rozšířily koronavirus mezi mladými Španěly, dalo se tomu předejít

Evropa

Oproti loňskému roku zaznamenává turistika vzestup. Jen v červnu přijelo do Španělska 2,2 milionu zahraničních turistů, desetkrát více než ve stejném období roku 2020, kdy se země vzpamatovávala z první vlny pandemie.

V porovnání s rokem 2019 však letošní počty turistů stále citelně zaostávají, a to zhruba o 75 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám