Hlavní obsah

Testovat po kontaktu by se měli i očkovaní, míní nastupující vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Podle nastupující vlády by měli na testy chodit i naočkovaní s rizikovými kontakty, kteří mají šest měsíců od druhé dávky a nemají třetí dávku. Ve středu to na tiskové konferenci řekl kandidát na ministra zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Testovat po kontaktu by se měli i očkovaní, míní nastupující vládaVideo: ČTK

 
Článek

„Musíme si uvědomit, že i očkovaní mohou nakazit ostatní. Pokud mají tedy od druhé dávky vakcíny více než 6 měsíců a nebyli na třetí dávce, měli by být testováni pomocí PCR testu, pokud mají rizikové kontakty,“ řekl.

ON LINE: Přibylo 25 864 nakažených

Koronavirus

Podle budoucího premiéra Petra Fialy (ODS) je třeba si uvědomit, že koronavirus tu bude i nadále. „Musíme se s tím naučit žít jako společnost a stát. Je to věc každého jednotlivce, není to jen odpovědnost státu,“ uvedl.

Tisková konference anticovid teamuVideo: ČTK

Fiala: Tuto vlnu už nelze zastavit 

Hlavním kritériem pro řízení epidemie bude podle Fialy obsazenost nemocnic, a především jednotek intenzivní péče.

„Tuto vlnu už nelze zastavit, jediné, co se dá dělat, je maximálně omezit její dopady,” řekl budoucí premiér s tím, že je potřeba chránit zdravotnický systém před kolapsem.

Válek: Povinné očkování není řešení

Koronavirus

Největší zbraní proti nemoci je podle něj i nadále očkování. Slíbil také, že nastupující vláda nebude plošně zavírat školy.

Kromě toho podporuje nová vláda i uznávání PCR testů jako potvrzení o bezinfekčnostiPodle Válka je možné navýšit kapacitu testovacích center na více než 200 tisíc testů denně. Ve hře je i zohledňování protilátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám