Hlavní obsah

Rakousko hlásí nejvíc nově nakažených za poslední rok

– Vídeň

Rakousko za posledních 24 hodin zaznamenalo zhruba 6000 nových případů koronavirové nákazy. Informovala o tom dnes agentura APA. Jedná se o nejvyšší denní počet nových nakažených od konce loňského listopadu, kdy země čelila druhé vlně pandemie. Počet nových případů za posledních sedm dní na 100 000 obyvatel se zvýšil na 313.

Foto: Lisa Leutner, ČTK/AP

Fronta na očkování před vídeňským císařským palácem.

Článek

V rakouských nemocnicích bylo ve čtvrtek 1370 pacientů s covidem-19, což bylo o 81 více než ve středu. Počet hospitalizovaných na jednotkách intenzivní péče se zvýšil o 15 na 280 pacientů. Na počet pacientů na intenzivní péči jsou při tom navázána zpřísnění opatření proti šíření koronaviru. Ve čtvrtek také 17 lidí v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo.

Školy v Evropě by podle WHO měly i přes covid zůstat otevřené

Koronavirus

V České republice, která má zhruba o dva miliony obyvatel více než její jižní soused, se ve čtvrtek potvrdilo 4348 nových případů nákazy. Český údaj je ale částečně zkreslený tím, že ve čtvrtek byl státní svátek, kdy se obvykle testuje méně. Sedmidenní počet nových případů na 100 000 obyvatel dosáhl v ČR 276 nakažených.

V Rakousku je nyní zhruba 40 000 nakažených koronavirem. Od začátku epidemie se nákaza v zemi prokázala přibližně u 820 000 lidí. V souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo podle oficiálních statistik 11 333 nakažených.

Přehledně: Jaká opatření čekají na lyžaře v evropských střediscích

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám