Hlavní obsah

Rakousko chce přitvrdit, na diskotéku jen očkovaní

Vídeň

Rakousko se chystá přitvrdit vůči neočkovaným. Počty nakažených koronavirem v této alpské zemi stoupají. Za posledních 24 hodiny přibylo 1328 nově potvrzených infikovaných, před týdnem to bylo 951 případů. Vláda chce proto od října povolit vstup na diskotéky a do nočních podniků jen těm, kteří mají zcela ukončené očkování, píše server deníku Krone.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

S nápadem na toto zpřísnění přišel vídeňský radní pro zdravotnictví Peter Hacker (SPÖ). Ministr zdravotnictví Wolfgang Mückstein (Zelení) ho odmítal, nicméně v současné chvíli, kdy začínají narůstat počty nakažených, zaujal tvrdou linii a nápad podporuje, píše Krone.

Rakousko hlásí nejvyšší přírůstek nakažených od května

Evropa

Vláda kancléře Sebastiana Kurze (ÖVP) se obává, aby se pandemie nevymkla z kontroly, nakažení nezahltili nemocnice a nemusely se opět odkládat zákroky. Bary a noční kluby jsou podle mínění kabinetu extrémně rizikovými místy, která by se mohla stát ohnisky čtvrté vlny pandemie koronaviru.

Na očkování do kostela, Vídeň otevřela vakcinační centrum v katedrále

Koronavirus

Pokud budou stoupat počty nově nakažených a nové nařízení vstoupí v platnost, statisícům lidí bude odepřen vstup do těchto podniků, upozorňuje deník Krone. Kancléř Kurz ale odmítá ustoupit. „Rakousko zatím zvládlo pandemii koronaviru poměrně dobře. Na podzim se ale musíme dobře připravit. Pokud budou čísla stále stoupat, bude pro diskotéky a noční kluby platit pravidlo jednoho potvrzení, tedy ukončené vakcinace,“ prohlásil kancléř Kurz.

Vláda navíc doufá, že tento krok zvýší zájem o vakcinaci mezi mladými. Plně očkovaných je v Rakousku 57 procent lidí, zhruba 61 procent obyvatel dostalo alespoň jednu dávku covidové vakcíny.

Reklama

Výběr článků

Načítám