Hlavní obsah

Na očkování do kostela, Vídeň otevřela vakcinační centrum v katedrále

Vídeň

Nechat se naočkovat proti koronaviru mohou obyvatelé Rakouska od čtvrtka také v katedrále sv. Štěpána ve Vídni, píše server Der Standard. Vakcínu získají bez předchozího objednání. Centrální poloha dómu má podle vídeňské radnice cílit hlavně na kolemjdoucí. Naočkovat se stihne dvacet lidí za hodinu.

Foto: Profimedia.cz

Očkovací centrum u sv. Štěpána ve Vídni

Článek

„Nacházíme se ve zdravotní krizi, která se týká všech, takže jsou zapotřebí mimořádná opatření,“ uvedl radní pro zdravotnictví Peter Hacker (SPÖ) k výběru katedrály jako očkovacího centra. Doufá, že možnosti nechat se naočkovat v katedrále využije co nejvíce lidí, ať už z „čistého egoismu, nebo lásky k bližnímu“.

Očkování se odehrává v kapli svaté Barbory, která je umístěna na východní straně severní věže​​ katedrály. Pro zájemce je k dispozici vakcína od společnosti Johnson & Johnson, ta se bude podávat lidem starším 18 let, a vakcína společnosti BioNTech/Pfizer, která je určena pro mladé ve věku 12 až 17 let. Očkují příslušníci maltézského řádu nebo johanité mezi 10:00 a 21:00.

Právě očkovací místa, kde není nutná předchozí rezervace, se podle vídeňské radnice těší oblibě. Podle vyjádření vídeňského radního pro zdraví Petera Hackera se právě díky nim nechali očkovat i ti, kteří o očkování dříve neuvažovali. Město jedná i s dalšími náboženskými komunitami, aby se nabídla podobná očkovací centra také u nich.

Foto: Profimedia.cz

Očkovací centrum v dómu sv. Štěpána ve Vídni

Reklama

Výběr článků

Načítám