Hlavní obsah

Očkovací centrum bez registrace v Brně spustilo pro velký zájem dřív

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Kolem sta lidí ve frontě. Takový byl nával na očkování v brněnském nákupním a zábavním centru Olympia v Modřicích u Brna. Ačkoli pořadatelé chtěli provoz pro veřejnost zahájit poprvé ve středu až po dvanácté hodině, tedy po slavnostním uvedení do provozu, na které byl na půl dvanáctou plánován i příjezd premiéra Babiše s doprovodem, množství čekajících zřejmě nakonec rozhodlo a očkovat se začalo už více než půl hodiny před polednem.

Na očkování bez registrace byl v brněnské Olympii návalVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Ve frontě stáli lidé na první pohled různých věkových kategorií a zřejmě i sociálních skupin. Centrum bude podle mluvčí Nemocnice u sv. Anny v Brně, která ho provozuje otevřeno denně od desíti do osmi večer.

„Podle potřeby bude možné provozní dobu měnit,“ uvedla mluvčí Dna Lipovská. Očkovat zde zvládnou až 800 lidí, a to vakcínami to Pfizer a jednodávkovým Johnson & Johnson.

I v Ostravě se očkuje bez registrace, lidé brali očkovací centrum útokem

Domácí

Očkovat se mohou nechat i lidé, kteří na očkování čekají v jiných místech, ale ti by měli své rezervace v takovém případě zrušit. V Olympii, kam jezdí z Brna zdarma autobus budou očkovat i zájemce o druhé dávky a očkují zde osoby od 16 let.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Andrej Babiš, Adam Vojtěch a Alena Schillerová na tiskové konferenci k očkování bez registrace v brněnském obchodním centru Olympia.

Reklama

Výběr článků

Načítám