Hlavní obsah

Neočkovaní učitelé budou muset nosit respirátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Učitelé, kteří nejsou naočkovaní, budou muset od 1. listopadu vyučovat v respirátorech. Po jednání vlády to řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Respirátory budou povinné při výuce pro učitele, kteří nejsou naočkovaní proti covidu-19Video: ČTK

 
Článek

„Respirátory budou povinné při výuce pro učitele, kteří nejsou naočkovaní proti covidu-19,“ řekl ministr. Opatření zdůvodnil tím, že právě kolem neočkovaných učitelů vznikají často klastry.

Žáci se budou testovat v osmi okresech

Domácí

Změna bude platit od 1. listopadu, počítá ale s určitými výjimkami. „Učitelé v mateřské škole mít respirátor nemusí, stejně tak ani pečující v dětské skupině,“ uvedl Vojtěch. „Je jim těžko rozumět,“ zdůvodnil to.

Spolu s tím vláda schválila také plošné testování ve školách, které se nacházejí v koronavirem nejvíce postižených okresech. Konat se bude 1. a 8. listopadu. Týká se okresů České Budějovice, Ostrava-město, Prostějov, Prachatice, Brno-venkov, Přerov, Opava a Karviná. Žáci, kteří se neotestují, budou muset nosit ve výuce roušku.

Foto: ČTK

Tisková konference po jednání vlády

Reklama

Výběr článků

Načítám