Hlavní obsah

Německo chce od neděle povinné testy při příjezdu do země

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo chce od neděle zpřísnit příjezd do země pro všechny, kteří nejsou očkovaní proti koronaviru. Všichni budou muset předkládat potvrzení o negativním testu. Nyní tato povinnost platí jen pro ty, kteří přiletí letadlem. Od srpna by se rozšířila i pro přijíždějící autem a vlakem, napsala agentura DPA s odvoláním na vyjádření bavorského premiéra Markuse Södera.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Bavorský premiér Markus Söder

Článek

Agentura DPA připomíná, že původně se povinnost testů i pro cesty pozemní dopravou do Německa zamýšlela od 11. září.

„Pravidlo je relativně jednoduché: každý, kdo dorazí, ať autem, vlakem, či letadlem, bude potřebovat test,“ řekl Söder.

Nyní platí tato povinnost jen pro lidi, kteří do Německa přiletí letadlem. Bavorský premiér se nevyjádřil, zda se tato povinnost bude týkat i očkovaných a lidí, kteří covid-19 prodělali.

Němci chtějí zrušit bezplatné testy na koronavirus

Koronavirus

Už dříve ale podle DPA spolkový ministr vnitra Horst Seehofer (CSU) uvedl, že kdo prokáže očkování či vyléčení z covidu-19, samozřejmě žádný test nepotřebuje.

Podle Södera i Seehofera budou kontroly potvrzení o bezinfekčnosti na silnicích namátkové. Kontroly na hranicích Söder vyloučil.

Německo za posledních 24 hodin zaznamenalo 2768 nových případů nákazy koronavirem a 21 úmrtí spojených s covidem-19. Počet nakažených je vyšší než před týdnem, kdy německé úřady hlásily 2203 infekcí.

V Německu, které má přibližně 83 milionů obyvatel, se od začátku pandemie koronaviru nakazilo 3,76 milionu lidí a 91 586 jich zemřelo. Z onemocnění se zatím vyléčilo 3,649 milionu lidí.

Vakcinologové mají jasno: Očkování dětí má smysl

Domácí

Takzvaná sedmidenní incidence, která udává, kolik lidí se za tuto dobu v průměru nakazilo na 100 tisíc obyvatel, od 6. července stoupla ze 4,9 na dnešních 15,0. V úterý byl tento ukazatel na hodnotě 14,5.

Reklama

Výběr článků

Načítám