Hlavní obsah

Plaga se opřel do Svrčinové: Studenty do nemocnic? To nemyslí vážně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Slova hlavní hygieničky Pavly Svrčinové o tom, že díky nouzovému stavu by studenti medicíny mohli pracovat v nemocnicích, popudila ministra školství Roberta Plagu (za ANO). Ten na sociální síti uvedl, že doufá, že to Svrčinová vládě vysvětlí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (vpravo) a ministr školství Robert Plaga

Článek

„Nouzový stav kvůli tomu, aby museli očkovaní studenti lékařských oborů místo studia dělat v nemocnicích pomocné práce? To, doufám, hlavní hygienička a ministerstvo zdravotnictví nemyslí vážně,“ napsal na Twitter Plaga.

„Předpokládám, že nám to na vládě vysvětlí,“ doplnil.

Svrčinová v pondělním ranním rozhovoru pro Radiožurnál uvedla, že vláda zvažuje opětovné vyhlášení nouzového stavu a uvedla, že díky tomu by studenti medicíny mohli pracovat v nemocnicích.

Vojtěch navrhne vyhlášení nouzového stavu

Domácí

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) následně potvrdil, že o tom bude vláda jednat v pondělí večer. Od kdy by měl platit, zatím není jasné.

Premiér Andrej Babiš (ANO) se k tématu nechtěl blíže vyjadřovat. „Zeptejte se po zasedání vlády, která to projedná,“ napsal Novinkám v SMS.

Reklama

Výběr článků

Načítám