Hlavní obsah

Jak dostat vakcínu z těla? Vykoupejte se v čistidle, radí vykukové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Cílenými opatřeními se snaží většina států přimět neočkované proti koronaviru, aby vakcinaci podstoupili. Někteří odpůrci očkování nakonec podlehnou a na injekci zajdou. Látky, které však do těla dostanou, se hned snaží všemožnými způsoby z těla dostat. Leckdy i pseudovědeckými postupy, připomíná americká stanice NBC.

Foto: Profimedia.cz

Čistící prostředek Borax neboli tetraboritan sodný. Ilustrační foto

Článek

Na sociální síti Tik Tok například získalo popularitu video zveřejněné osteopatickou internistkou Carrie Madejovou, která v něm popisuje, jak připravit „detoxikační koupel”. Přípravky, které do ní používá, jsou vesměs neškodné, jejich benefity jsou ale zcela fiktivní.

Jedlá soda a epsomská sůl mají z těla odstranit radiaci, kterou očkování podle Madejové způsobuje. Bentonitový jíl pak údajně zničí v těle toxiny a jeden šálek boraxu (čistící prostředek, v Česku známý jako tetraboritan sodný) má z těla vytáhnout nanotechnologie.

Video Madejové o detoxikační koupeli je však jen jedním z mnoha, které influenceři bojující proti očkování zveřejňují. Přestože ho sama sociální síť už minulý měsíc smazala, díky funkci opětovného sdílení si ho mohly přehrát tisíce lidí.

Odborník na extremismus: Proticovidová opatření extremisty mobilizují

Domácí

„Jak jste jednou naočkovaní, průběh už nelze zvrátit. Není to prostě fyzicky možné,“ připomíná viroložka Angela Rasmussenová z University of Saskatchewan v Kanadě. Doplnila, že detoxikační koupel je až na borax v podstatě neškodná, nebude mít ale žádný účinek.

NBC připomíná, že detoxikační prostředky a postupy jsou už léta základem pro lidi podporující různá hnutí proti očkování a platilo to i v dobách před koronavirem. „Léky“ zahrnovaly často omezující diety, doplňky stravy, hyperbarickou oxygenoterapii, ale také využití zdraví škodlivých domácích prostředků.

Nechtěl jsem, ale donutili mě. Očkovací centra hlásí nápor

Domácí

S covidem-19 ale přišla další vlna postupů, například baňkování, které má zabránit šíření protilátek v těle a díky podtlaku látku z těla v podstatě vysát. Tato metoda podle Rasmussenové vystavuje tělo zbytečnému riziku, a navíc výsledek nijak nezvrátí.

„Proces výměny je u mRNA vakcín velmi rychlý. V podstatě se dá říct, že když vyjdete z ordinace, tak už dávno začal,“ uvedla.

S přibývajícími případy koronaviru přistoupily některé státy k přísnějším podmínkám vůči neočkovaným. Zřejmě nejpřísnější model představilo Rakousko, které od pondělí zavede celostátní lockdown a od února bude platit v zemi pod hrozbou odnětí svobody zákon o povinném očkování proti covidu-19.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám