Hlavní obsah

Vloupání do garáží stále přibývá: před zloději ochrání kvalitní vrata a chytré technologie

Komerční článek

V loňském roce došlo v Česku k rekordnímu počtu vloupání. Experti přitom jako lákadlo pro zloděje označují garáže. Ochránit je spolehlivě mohou kvalitní vrata a doplňkové bezpečnostní sady. Ty nyní společnost LOMAX ke svým vratům nabízí zcela zdarma.

Foto: LOMAX

Garážová vrata LOMAX DELTA, hladký povrch bez prolisu, brava Antracit

Článek

Policejní statistiky prozrazují nelichotivý trend. V Česku se v posledním roce více kradlo. Zloději se přitom často zaměřovali na snadné cíle, typicky garáže. Podle statistik museli policisté loni řešit skoro 13 tisíc takových případů. To je nejvyšší číslo od roku 2017.

V garážích totiž zloději často najdou cenné a lehce zpeněžitelné věci jako elektrické nářadí, zahradní techniku, kola či elektrokola, které se cenou vyrovnají některým motorkám nebo například starším autům.

Foto: LOMAX

Garážová vrata LOMAX DELTA, hladký povrch bez prolisu, imitace dřeva Douglasie

Zvolte nejvyšší bezpečnostní třídu

Aby byl takový majetek dobře chráněn, majitelé by zabezpečení garáží neměli podceňovat. „Maximální bezpečnost poskytují nová vrata, u kterých je však nezbytné zvolit vysokou bezpečnostní třídu. Soukromé objekty před příležitostnými zloději spolehlivě ochrání bezpečnostní třída RC2. Takoví lupiči často kromě vlastní síly používají páčidla, šroubováky nebo kleště,“ radí Petr Přichystal ze společnosti LOMAX.

Foto: LOMAX

Garážová vrata LOMAX DELTA, hladký povrch bez prolisu, brava DTM 5

Upozorňuje, že na vysokou bezpečnost garážových vrat dbají i sami výrobci. „Proto jsme pro zákazníky připravili speciální jarní akci. Až do konce dubna k našim vratům dostanou zcela zdarma příslušenství SPECIAL 109, které odpovídá bezpečnostní třídě RC2,“ zdůrazňuje Přichystal.

Propracovanou ochranu nabízí chytré technologie

Doplňková sada se dá pořídit k sekčním garážovým vratům. Ty patří mezi vůbec nejoblíbenější typ garážových vrat pro domácnosti. Jejich automatické otevírání totiž majitelům poskytuje nejen komfort, ale také ještě větší bezpečí. „Převodovka motorizovaného pohonu je v nich konstruována tak, že nemůže dojít k mechanickému vypáčení vrat. A to ani v případě, kdy dojde k výpadku elektřiny,“ říká Přichystal.

Foto: LOMAX

Jarní akce: Rekonstrukce teď nebo nikdy

Chytré technologie lze využít také k ovládání venkovního osvětlení a stínicích systémů, Během doby, kdy je domov opuštěný, je totiž možné lamely venkovních žaluzií nastavit tak, aby se v určitý čas zatáhly nebo naopak pustily do místnosti více světla. Pro potenciálního zloděje to znamená signál, že se uvnitř nachází lidé, a on si tak raději vybere jinou lokalitu. „V rámci jarní akce nabízí LOMAX slevu také na ně. Jejich ovládání pořídí zákazníci do konce dubna levněji až o 30 procent,“ uzavírá Petr Přichystal.

Výběr článků

Načítám