Hlavní obsah

Proč a jak koupit bitcoin? Klidně za pár stovek

Novinky, MP Developers s.r.o.

Kryptoměny se stávají nedílnou součástí našich životů. Decentralizovaná virtuální měna, která zažívá nezadržitelný boom. Zjistěte, kde můžete bitcoin zakoupit, jak ho držet a k čemu je vlastně dobrý. Pronikněte do tajů novodobých kryptoměn.

Foto: shutterstock.com

Ilustrační foto

Článek

Ať už se rozhodnete zakoupit bitcoin nebo jinou z kryptoměn, měli byste vědět, že nejde o nic náročného. Možností se nabízí více než dost. Pokud zrovna nechcete zvolit dražší řešení v podobě bitcoinových automatů, můžete vsadit na burzy s kryptoměnami. V jejich případě ovšem počítejte s trochu složitějším procesem.

Nákup kryptoměn nebyl nikdy tak snadný 

Pro běžného uživatele se jako nejpřístupnější řešení nabízí české směnárny, kde lze platit bez sebemenších problémů v korunách. Vše je navíc rychlé, jednoduché, cenově výhodné a chybět vám nebude ani technická podpora. Jednou z prověřených českých směnáren je Anycoin.cz, která si zakládá na bezpečnosti a přemíře nabízených kryptoměn.

Foto: Anycoin.cz

Nákupní formulář s kalkulačkou ve směnárně Anycoin

Bezpečné uchování bitcoinu

Nákup kryptoměn je jednou věcí. Tu další a velice zásadní představuje jejich uchování. Na bezpečnost musí být kladen velký důraz. Jedna z nejbezpečnějších variant je mimochodem českého původu. Je to hardwarová peněženka Trezor, která se řadí ke světové špičce. Méně bezpečnější alternativou jsou softwarové peněženky. Díky tomu nemusí být vhodné pro začátečníky.

Vsadit můžete také na řešení vámi vybrané kryptoměnové směnárny, která bude splňovat náležité standardy bezpečnosti. Obecně se ale doporučuje mít kryptoměny plně pod vlastní kontrolou.

Možnosti bitcoinu jsou bohaté 

Bitcoin a další kryptoměny lze využívat nejenom jako investici. V poslední době zažívá velký rozmach i placení bitcoinem. Populární jsou Lightning Network platby. Právě síť Lightning umožňuje okamžité platby touto kryptoměnou s důrazem na rychlost transakce a minimální poplatky. Když využijete aplikace Anycoin.cz, budete moci platit po celém světě. Kryptoměny přijímají stále nové obchodní řetězce, mezi které letos přibude i Starbucks a McDonald´s.

Jaká je budoucnost kryptoměn? 

Vzhledem k tomu, jak bouřlivý rozvoj zažívá ekosystém kolem kryptoměn je nepochybné, že se virtuální měny stanou naší každodenní součástí. Přibývají například státy, které je chtějí uznat jako zákonné platidlo. Kryptoměny, to je zkrátka zjednodušený přístup k financím se spoustou výhod. Ochrana proti znehodnocení úspor, o níž se vyplatí uvažovat.

Výběr článků

Načítám