Hlavní obsah

Eurové platby jsou nyní levnější

Novinky, Fio banka, a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Fio banka umožňuje posílat a přijímat platby v eurech ještě levněji. Přijatá nebo odeslaná europlatba stojí nově 20 Kč. Vedení účtu v korunách či eurech je navíc zcela zdarma.

Eurové platby jsou nyní levnější

Článek

Občané, podnikatelé i firmy mohou využívat ještě výhodnější platby v eurech. Fio banka nově nabízí svým klientům k osobním i podnikatelským účtům standardní příchozí i odchozí SEPA platby za 20 Kč, přičemž dříve stály 25, respektive 50 Kč.

Snížení cen se týká nejen plateb SEPA, ale i ostatních eurových plateb. Odchozí platba v měně EUR do zemí mimo SEPA a s dispozicí SHA, kdy poplatky platí každá strana své bance, či BEN, kdy jdou všechny poplatky na vrub příjemce, stojí 200 Kč. Odchozí platba s dispozicí OUR, při níž všechny poplatky platí její odesílatel, nyní stojí 0,50 % z objemu převodu, min. 200 Kč, max. 1250 Kč. Všechny příchozí eurové platby pak mají klienti této české banky za 20 Kč.

„Zlevněním plateb v EUR vycházíme vstříc všem, kteří často využívají eurový platební styk. Po zavedení SEPA plateb letos na jaře se jedná o další zvýhodnění našich služeb. Věříme, že tento krok naši klienti ocení,“ říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky. Zcela bez poplatků i nadále zůstávají standardní eurové platby mezi bankami v České republice a na Slovensku. Stejně tak vedení účtů v korunách, eurech a dalších 13 cizích měnách.

Výběr článků

Načítám