Hlavní obsah

Bezpečně do nového roku

Novinky, Magyar Suzuki Corporation

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pojeďte do nového roku bezpečně se SUZUKI. Navštivte některý z autorizovaných servisů SUZUKI a absolvujte komplexní novoroční prohlídku Vašeho vozu. Za 299 Kč prověříme celkem 23 kontrolních bodů.

Suzuki – Way of Life!

Článek

Částečně takovou prohlídku jistě zvládnou zručnější motoristé sami, ale SUZUKI nabízí v rámci této akce i kontrolu vnitřních systémů vozidla diagnostikou SUZUKI. To je významná výhoda, která může včas odhalit skryté potíže vozidla. Zvláště se bude prohlídka soustředit na klíčový prvek bezpečnosti každého vozidla, a tím jsou brzdy. Pohledově může asi každý zjistit, že mu ještě brzdové destičky nějaký čas vydrží. Ale zkušené oko mechanika dokáže odhalit třeba i jejich asymetrické opotřebení způsobené zanesením prachu a nečistot. O posouzení kvality brzdové kapaliny nemluvě

Brzdová kapalina časem ztrácí vlastnosti, proto je nutné ji pravidelně měnit

Autorizované servisy Suzuki jsou vybaveny detekčními přístroji, které jsou schopny rozeznat přítomnost vody v brzdové kapalině a je tak možné provést včasnou výměnu. Brzdová kapalina vstřebává vlhkost ze vzduchu, voda kapalinu ředí a může potom následně způsobit značnou škodu na komponentech brzdového systému. U novějších vozidel vybavených sofistikovanými systémy ABS, ESP je výměna brzdové kapaliny doporučena nejpozději po dvou letech, aby byla zajištěna jejich plná funkčnost. Zatímco výměna brzdové kapaliny je otázka pár stokorun, např. výměna jednotky ABS-ESP může jít do desetitisíců.

Rovněž bezpečnost posádky vozu, který jezdí s takto znehodnocenou kapalinou, je omezená. Běžná brzdová kapalina má bod varu cca 260°C. Bezpečně zvládne krizové situace, do kterých se můžeme kdykoliv dostat. Pokud ale brzdová kapalina obsahuje více vody, tak se při intenzivním krizovém brzdění začne vařit a brzdový pedál bude pružit, protože vařící se voda se v brzdovém systému změní na páru. To může způsobit prodloužení brzdné dráhy. Následky selhání brzd bohužel bývají často tragické. Nečekejte, až se do podobné situace dostanete i Vy a vyměňte brzdovou kapalinu včas.

Paradoxně se toto může týkat především těch majitelů, kteří jezdí spíš méně, než těch, kteří jezdí s vozem každý den. A pokud tato prohlídka odhalí takové možné závady, jsou servisy připraveny nabídnout odstranění závad za zvýhodněné ceny.

Seznam autorizovaných servisů SUZUKI naleznete na http://www.suzuki.cz/auto/info/partneri.aspx 

Výběr článků

Načítám