Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Nebuďte plachý, buďte jako Karin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V divoké spleti současných událostí touží pohled pozorovatele najít alespoň zčásti pozitivní informaci. Nemyslím něco ze života pejsků a kočiček, to je skoro vždycky skvělé a povzbuzující, ale jde mi o dění v říši méně zdařilých výtvorů Pána Boha (dle věřících) či přírody (dle ateistů). Tedy v říši lidí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

A já takovou zprávu mám! Její aktérkou je dokonce bývalá vysoce postavená politička. Proč mě její čin tak nadchl? Protože šla za hlasem svého srdce. Nelavírovala, nelhala, dala celému světu najevo, koho miluje a komu chce sloužit. Bezpochyby sloužila věci, jíž se nyní plně odevzdala, dávno předtím, i v té své vysoké vládní pozici, ale v té době mohla vyjádřit svou lásku pouze tancem s šampionem svého srdce. Teď už ale nemá co tajit.

Bývalá rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová, která si před pěti lety zatancovala na své svatbě s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, se usadila v Rusku. Ve vesnici Petrušovo v Rjazaňské oblasti si pronajala domek, kde píše knihu o Evropě, a na návrat do vlasti zatím nepomýšlí.

Rusky zatím umí pouze pár slov, ale pomáhal jí student Alexej. Přeložil jí také slova patriotické písničky Kupředu, Rusko!. Kneisslová se neubránila dojetí. Zpíval ji na vesnické slavnosti chlapeček Kosťa a rakouská usedlice za ním po výkonu přišla, stiskla mu ruku a ze srdce pochválila. Taky už byla v ruské parní lázni!

„Já teď žiju v Petrušově a líbí se mi tahle atmosféra,“ řekla Kneisslová novým sousedům. „Líbí se mi, jak si tady hrají děti. Je tady super dobrá atmosféra, a nejenom teď, ale myslím si, že každý den. Koukám, slepice na ulici, kachny, kozy, to je můj svět, to je taky můj svět, protože jsem žila v malé vesničce v Rakousku.“

Karin se moc zalíbila místním důchodkyním. „Hello, přijď na návštěvu, je to třetí barák,“ pozvala ji místní obyvatelka Valentina. A taky mají nad Karin patronát kozáci!

To je tak dojemné, že bývalá rakouská ministryně zahraničí se už netají, kam patřila a patří! Proč by ji nemohli následovat čeští vlastenci stejného druhu? Představte si, že by se na mapě Ruska objevily názvy Babišovka, Malé Okamurovo a Velké Okamurovo, Rajchlgrad, Pepkovyskočinsk… Jenom jedna věc by se nepodařila uskutečnit. Čeští vlastenci s kremelskou duší by se nemohli usadit v městě Nacher. Oni by se jim kremelští bratří bohužel smáli. Stydím se napsat proč, zkuste se zeptat někoho, kdo ve vašem okolí umí rusky.

Jak to říkal Babiš Vojtěchovi? „Nebuďte slušnej, řekněte jméno!“ Takže: Nebuďte plachý, buďte jako Karin!

Reklama

Výběr článků

Načítám