Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Dnes budu politicky nekorektní. Líbí?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdekdo zná tato slova pastora Martina Niemöllera: „Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista. Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat. Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář. Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

To je důvod, proč se jako řadový heterosexuál hlásím k tomu, že homosexuálové musí mít právo na manželství a na adopci dětí. Protože pro heterosexuály nepřijdou nacisté ani tmáři jiných odstínů jen proto, že jsou heterosexuálové. Pro homosexuály ano a nemusí to být jen hrozba, ale rovnou smrt jako před několika dny v Bratislavě.

Souhlasím s pastorem Niemöllerem, že ve společnosti vždy číhají bytosti, kterým činí potěšení potírat, zavírat a ničit jiné, kteří se od nich v něčem liší. A když to honem udělat nemohou, tak alespoň ty jiné zpochybní. U rusovlasých by se to dělalo hůř, zato homosexuálové jsou v tomto ohledu snadným terčem. Přitom zrzci a zrzky ani lesbičky a gayové si svoje vybavení do života nevybrali.

Následovat budou dva výroky. První je od Organizace spojených národů.

Druhý je z českých luhů a hájů.

V prvním případě se u obrázku dvou mužů a dítěte mluví o tom, že lidé jsou různí a různé jsou i rodiny. Všechny zaslouží uznání a ochranu. Ve druhém případě varuje právnička Daniela Kovářová, která se nedávno stala senátorkou, že manželství smí být pouze svazkem ženy a muže, a vyzývá poslance, aby řekli NE manželství pro všechny.

Paní Kovářová obecně bojuje proti politické korektnosti. OK, mám také rád věci na rovinu. Takže chvíli budu mluvit tak, jak bych to udělal, nebýt nikoli politické korektnosti, ale, přesněji řečeno, nebýt práva každého člověka na život, který mu vyhovuje a který si zaslouží respekt, nemá-li bránit jiným na jejich cestách.

Svou korektnost odhazuji v dál! Teď mi – na chvíli a ze studijních důvodů – naroste zobák jako přívržencům starých osvědčených jeskynních mravů. Jedeme.

„Co si to ta ženština dovoluje? Že je JUDr.? Pche! To si určitě odpracovala přes postel. Ženská! Ale řeknu vám, že za to možná ani nemůže. Já bych hnal svinským krokem toho jejího chlapa. Jestli teda ňákýho vůbec má. Jen na ni koukněte. Kdo by takovou chtěl. A vůbec. Ženská má vytáhnout ruce ze škopku, jen když přivezou uhlí!“

Líbí? Co? Nelíbí? Máte, co jste chtěli.

Reklama

Výběr článků

Načítám