Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Činy chlupatých opic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco Andrej Babiš drbe hráběmi prase Ružu, které chrochtá blahem, pak skotačí na festivalech s dětmi a je tak blivajzově lidový, že člověk čeká, až k fotce, jak močí, přidá vyměšování v přímém přenosu, vplulo několik politiků vládní koalice do jiných malérů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Dnes již bývalý náměstek ministra vnitra za Piráty Lukáš Kolářík se natolik zapletl do existenčních otázek, s kým, kdy a v jakém počtu partnerů má mít pohlavní styk, že ho to stálo židli na vnitru i funkce ve straně.

Brněnská primátorka za ODS Markéta Vaňková byla jednoho dne tak opilá, že si nedokáže vybavit, jestli si zpestřovala život pouze alkoholem, anebo se také pustila do konzumace kokainu.

Vicepremiér, ministr práce a sociálních věcí a předseda KDU-ČSL Marian Jurečka zveřejnil na svém Instagramu propagační materiál lidovců, který otevřeně počítá s přízní xenofobů a zvláště těch obyvatel ČR, kteří zuřivě nenávidí Romy.

Kolářík během popsaného incidentu s manželkou, milenkou a manželem milenky a manželem manželky… stop, manžel jeho manželky, to je přece on sám… neúspěšně nabízel pluralistické vyřešení konfliktu prostřednictvím trojky, ale bylo mu to pendrek platné.

Vaňková to v televizi myslela upřímně, když vysvětlovala, že si, lidově řečeno, ráda přihne, takže má okno, jestli taky přitom šňupala.

Jurečka se hájil tím, že „je úplně jedno, jaké je pán národnosti“. Xenofoby ale neoklamal, má pod svým postem povzbuzující ohlasy od „echtovních“ Čechů, kteří jsou rádi, že konečně někdo „došlápne na cikány“.

Jeden z nejmoudřejších lidí 20. a 21. století Boris Strugackij napsal: „Desatero Mojžíšových přikázání není určeno pro Homo sapiens. Je to smutné, neboť to předpovídá staletí nemravnosti. Ale tato přikázání nejsou přítomna v našem genotypu. Znamená to, že chlupatá opice, která sedí v nás, vždy bude mít sklony k vraždění, krádežím, smilstvu.“

Chlupatá opice sedí v každém z nás od narození. Život je pak buď vypuzováním zvířete a získáváním lidských rysů, anebo podlehnutím opičím pudům. Babiš dříve a teď, Kolářík, Vaňková, Jurečka nyní předvedli činy chlupatých opic. Ruku na srdce, stát se něco takového může každému. Vysoce postavené politiky však podrobuje společnost přísnějšímu soudu než Frantu z hospody.

Babiš je známá firma a jiný nebude. Má spoustu příznivců na stejné úrovni.

Kolářík napodobil lidoopa. Strana s ním zatočila. Tím dala najevo, že chce být jiná. Vaňkovou ale její ODS hájí. Uděláme si tady poznámku. A KDU-ČSL se tváří, že se vlastně nic nestalo. Ostatně zásada „krev a půda“ je této partaji blízká. Další poznámka.

Podle těchto poznámek můžeme volit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám