Hlavní obsah

Kolářík kvůli napadení asistentky u Pirátů skončil ve všech funkcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vedení Pirátů v neděli jednalo o kauze bývalého náměstka na ministerstvu vnitra Lukáše Koláříka a vyzvalo jej ke složení veškerých funkcí spojených s pirátskou stranou, které doposud zastával. Kolářík, který již dříve pozastavil členství ve straně, v nich obratem skončil. Důvodem je kauza, v níž jej bývalá asistentka obvinila, že ji fyzicky napadl.

Foto: pirati.cz

Lukáš Kolářík

Článek

„Podezření vznesená proti Lukáši Koláříkovi vnímáme – a to zejména v kontextu nových informací v médiích – jako neslučitelná s dalším působením v České pirátské straně,“ uvedlo předsednictvo s poukazem na informace, které přinesl minulý týden server Seznam Zprávy.

Piráti kritizovali i to, že bývalý náměstek informoval o kauze „s výrazným zpožděním a v neúplné formě“.

Složení veškerých funkcí je podle Pirátů „jediný možný postup“. Další okolnosti incidentu již strana nehodlá komentovat a nechá je na orgánech činných v trestním řízení.

Neprošlo to. Partner pirátské náměstkyně primátora Prahy po kritice jako její poradce skončí

Domácí

Kolářík se chce očistit

Kolářík Právu napsal, že ho kauza mrzí, a své ženě i bývalé asistentce se omluvil. „Vzhledem k aktuálnímu dění, které se mě snaží vykreslit jako útočníka, jsem pozastavil členství ve straně, aby celou kauzou nebyla poškozována práce mých kolegů. V tuto chvíli tedy nevykonávám žádné veřejné funkce, nejsem politicky aktivní a rozhodně to ani v dohledné době neplánuji,“ uvedl. Dodal, že věří, že vyšetřování očistí jeho jméno.

Po odchodu z vnitra Kolářík zastával ve straně už jen funkci místopředsedy jihočeských Pirátů, o kterou nyní také přišel. Není již ani součástí vládního týmu strany, což jsou nominanti celostátního fóra na vládní pozice. Kolářík byl nominantem na vedení ministerstva vnitra.

K incidentu mělo dojít 1. června v objektu ministerstva vnitra Spiritka, a to po společenské akci na Pražském hradě. Svou roli v něm hrál i alkohol. Kolářík pozval na pokoj hotelu svou asistentku, s níž v té době za zády manželky udržoval poměr. Manželka, která spala ve vedlejší místnosti, je poté nachytala při pokusu o intimnosti. Situace vygradovala v roztržku, při které asistentka dostala od manželky „pár facek“, které po chvíli zase asistentka vrátila manželce.

Konflikt dál eskaloval až v to, že Kolářík napadl asistentku. „Začal mě zezadu tahat za vlasy a ve chvíli, kdy jsem se otočila, mě dvakrát udeřil pěstí do obličeje a já upadla na zem. Na zemi mě následně několikrát kopl se slovy, že se mnou skončil. Poté jsem z pokoje utekla,“ vylíčila žena Seznam Zprávám.

Kolářík přitom na pirátském fóru tvrdil, že asistentka ohrožovala jeho manželku nožem a on reagoval jen ve snaze ji bránit.

ANO, Piráti a SPD posilují. Lidovci se krčí až za komunisty i Zelenými

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám