Hlavní obsah

Ztracený pes z Kalifornie se po osmi měsících našel. Na druhé straně USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Diego/Detroit

Fenka Mishka se rodině Houmanových ze San Diega v Kalifornii ztratila loni v létě a od té doby po ní nebylo ani stopy. Až na konci března se zázračně objevila na předměstí Detroitu ve státě Michigan, tedy více než 3200 kilometrů od domova.

Ztracená fenka se po osmi měsících našla 3200 kilometrů daleko od domovaVideo: LINDSAY MOODY, LIZ HOUMAN, LAUREN FINLEY, AP

 
Článek

Mehrad Houman ze San Diega pracuje v autoservisu a jednoho dne loni v červenci vzal s sebou do práce i Mishku. Byla totiž vždy velice společenská a členové rodiny ji brali všude s sebou. Když se tedy fenka vzdálila, Mehrad si myslel, že jen vyběhla někam poblíž hledat jeho manželku. Ale Mishka se už nevrátila.

Pro rodinu to byla rána, a tak okamžitě začali hledat prostřednictvím sociálních sítí a později Mehradova žena Elizabeth také vylepila mnoho letáčků po širokém okolí. „A vždycky jsem u sebe měla i vodítko,“ popsala webu USA Today, jak nikdy neztratila naději, že se jejich milovaná fenka nakonec přece jen někde objeví. Na obojku totiž měla fenka telefonní číslo Houmanových.

Nejtěžší bylo „utajit“ zmizení Mishky před jejich tehdy čtyřletou dcerou. Rodiče jí nejprve tvrdili, že je na delší dobu u veterináře, ale nakonec museli s pravdou ven. Na konci března je však dostihla překvapivá, ale velmi radostná zpráva: Mishka se našla na předměstí Detroitu, tedy téměř na druhé straně Spojených států.

Ztracená fenka se objevila po čtyřech letech téměř tisíc kilometrů daleko

Koktejl

Všiml si jí místní obyvatel, jak se potuluje po okolí, a nahlásil to policii. Ta Mishku odchytila a odvezla do útulku, kde ji vyšetřili, načetli její mikročip a kontaktovali majitele. Ti však zrovna měli krátce před cestou k příbuzným do Minnesoty, a tak Mehrad téměř ihned po dosednutí letadla nasedl do auta a vydal se na desetihodinovou cestu do Michiganu.

Setkání bylo radostné, protože Mishka ho hned poznala a radostně vítala, a to samé se později stalo i v případě jeho ženy a dcerky. Elizabeth Houmanová však chce ještě zjistit, jak se jejich mazlíček dostal ze San Diega až do Detroitu.

Podle Corinne Martinové z michiganské organizace na pomoc zvířatům je však nejpravděpodobnější scénář takový, že Mishku prostě někdo ukradl a pak prodal. Když ji totiž našli, byla čistá a zdravá, takže se o ni někdo dobře staral.

Houmanovi tak nakonec měli velké štěstí, že Mishka utekla nejen jim, ale i dalším majitelům. A v budoucnu na ni jistě budou dávat mnohem větší pozor, aby jim neutekla zase.

Zázračné shledání. Fenka z Floridy se po desetiletém toulání vrátila k majitelce

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám