Hlavní obsah

Zázračné shledání. Fenka z Floridy se po desetiletém toulání vrátila k majitelce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tampa

Na začátku března došlo na Floridě k dalšímu téměř zázračnému shledání majitelky s jejím psím mazlíčkem. Fenka Cleo totiž utekla před deseti lety, ale ke své majitelce Luise se nakonec dostala i přesto, že se rodina mezitím přestěhovala.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnes čtrnáctiletá fenka Cleo žila se svou rodinou spokojeně ve floridské Tampě zhruba čtyři roky, ale jednoho dne se ztratila a nebyla k nalezení. Její majitelka Luisa dělala, co mohla, aby Cleo našla, ale nakonec asi už ani ona sama nevěřila, že se s ní ještě někdy setká.

Ale po zhruba deseti letech se Cleo objevila v útulku neziskové organizace Humane Society of Tampa, která se zaměřuje na pomoc zvířatům v širším spektru oblastí, tedy jak v samotné péči, tak například také ve výzkumu či vzdělávání.

Krátce poté její pracovníci naskenovali Clein mikročip a zjistili, že její majitelka Luisa dnes již v Tampě nebydlí, protože se přestěhovala do Miami. Hned ji tedy telefonicky kontaktovali, přičemž Luisa v tu chvíli doslova nevěřila svým uším.

„Nikdy nepřestali věřit a po celou dobu aktualizovali údaje příslušné k mikročipu v malé naději, že se někdy možná přece jen znovu setkají,“ uvedla organizace Humane Society of Tampa v příspěvku na sociálních sítích. A uvedla, že Luisa si pro Cleo přijela při nejbližší možné příležitosti.

Lidé z Humane Society of Tampa později na stránkách Fox News zdůraznili důležitost čipování. Právě mikročipy a aktualizace údajů jsou totiž značně důležité pro to, aby se zaběhnuté mazlíčky dalo jednoznačně identifikovat a vrátit je původním majitelům.

Ztracená fenka se objevila po čtyřech letech téměř tisíc kilometrů daleko

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám